O-STA

eBay Inc. poziva uporabnike, da spremenijo gesla

21. maja 2014, 13:09 UTC

SAN JOSE, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - Podjetje eBay Inc. (Nasdaq: EBAY) je napovedalo, da bo tekom dneva pozvalo uporabnike, da spremenijo gesla zaradi spletnega napada na podatkovno bazo, ki je vsebovala šifrirana gesla in druge nefinančne podatke o uporabnikih. Podjetje je že izvedlo obširno testiranje svojih strežnikov, pri čemer ni našlo dokazov, da bi zaradi vdora prišlo do nepooblaščenega dostopa do uporabniških računov ali dokazov o nepooblaščenem dostopu do finančnih podatkov in podatkov o kreditnih karticah uporabnikov, ki so v šifrirani obliki shranjeni ločeno od uporabniških podatkov. Zamenjava gesel je tako edini priporočen ukrep za zagotovitev varnosti uporabnikov spletne strani eBay.

Varnost podatkov uporabnikov je primarna skrb eBay Inc., zato podjetje obžaluje morebitne nevšečnosti in skrb, ki ga uporabnikom povzroča zamenjava gesel. Zavedamo se, da nam stranke zaupajo svoje osebne podatke in s polno odgovornostjo izpolnjujemo zavezo, da jim omogočimo varno in zaupanja vredno globalno spletno tržišče.

Hekerji so pridobili nepooblaščen dostop do omrežja podjetja eBay s krajo dostopnih podatkov manjšega števila zaposlenih. Podjetje je skupaj s policijo in pravosodnimi organi ter vodilnimi strokovnjaki za spletno varnost začelo obsežno preiskavo, v kateri uporablja najboljša orodja in metode, da zaščiti svoje stranke.

Podatkovna baza, ki je bila tarča napada, izvedenega konec februarja in zgodaj marca, je vsebovala imena, šifrirana gesla, elektronske in navadne naslove, telefonske številke in rojstne datume uporabnikov. Baza pa ni vsebovala finančnih podatkov in drugih zaupnih osebnih podatkov. Podjetje je še sporočilo, da je krajo dostopnih podatkov uslužbencev podjetja prvič zaznalo pred približno dvema tednoma, s pomočjo obsežne forenzične preiskava pa je nato identificiralo kompromitirano podatkovno bazo, kar je privedlo do današnjega javnega razkritja.

Podjetje dodaja, da nima nikakršnih dokazov, da bi zaradi vdora prišlo do povečanja števila nepooblaščenih dostopov do računov uporabnikov eBaya. Prav tako nima dokazov, da bi prišlo do nepooblaščene uporabe ali kraje finančnih podatkov uporabnikov storitve PayPal. Podatki PayPal so shranjeni ločeno, na varnem omrežju, vsi finančni podatki pa so tudi šifrirani.

Podjetje bo tekom dneva z osebnimi sporočili po elektronski pošti, sporočilih na svojih spletnih straneh in drugimi marketinškimi prijemi začelo pozivati uporabnike k zamenjavi gesel. Obenem bo uporabnike, ki enaka gesla uporabljajo na drugih spletnih straneh pozvalo, da zamenjajo tudi ta gesla. Podjetje pri tem opozarja, da se morajo spletni uporabniki izogibati uporabi enakih gesel na različnih straneh in računih.

O podjetju eBay Inc.

Podjetje eBay Inc. (NASDAQ: EBAY), ki prek svoje robustne platforme omogoča trgovcem vseh velikosti, da konkurirajo in zmagujejo, je eden vodilnih globalnih podjetij na področju trgovine in plačilnega prometa. Ustanovljeno je bilo leta 1995 v mestu San Jose v ameriški zvezni državi Kalifornija. Povezuje na milijone kupcev in prodajalcev po vsem svetu, ki so v letu 2013 ustvarili 205 milijard ameriških dolarjev* trgovinskega prometa. Svoje storitve ponuja na eni od največjih svetovnih spletnih tržišč Ebay, ki uporabnikom omogoča, da kupujejo in prodajajo v skoraj vseh državah po svetu; s storitvijo PayPal, ki posameznikom in podjetjem omogoča varno, enostavno in hitro spletno plačevanje in prejem plačil; in prek eBay Enteprise, ki ponuja trgovanje po vseh kanalih, večkanalno prodajo in digitalno trženje za multinacionalna podjetja v ZDA in drugih državah. Dosegamo tudi milijone uporabnikov s specializiranimi tržnimi strani kot so StubHub, največja svetovna tržnica z vstopnicami, in eBayevimi malimi oglasi, ki so prisotni v več kot tisoč mestih po celem svetu. Za več podatkov o podjetju in njegovi paleti globalnih spletnih blagovnih znamk obiščite www.ebayinc.com.

* Predstavlja prilagojen oceno, ki v tekočih podatkih o prometu ne upošteva trgovine z vozili in nepremičninami v bruto prometu (gross merchandise volume, GMV) in omogočenem trgovinskem prometu (enabled commerce volume, ECV). V letu 2013 je ECV ob upoštevanju poslov z nepremičninami in vozili znašal 212 milijard dolarjev.

Kontakti

eBay Inc.
Kontakta za odnose z vlagatelji:
Tracey Ford
tford@ebay.com
Tom Hudson
thhudson@ebay.com
ali
Kontakt za odnose z mediji:
Amanda Miller
press@ebay.com
ali
Zahtevki za podatke za vlagatelje:
408-376-7493
ali
Korporativne novice:
http://www.ebayinc.com/news
ali
Spletna stran za vlagatelje:
http://investor.ebayinc.com

Vir: eBay Inc.

Originalno sporočilo za javnost je dostopno na:
http://www.businesswire.com/news/home/20140521005813/en