O-STA

Transplantacija las z revolucionarno tehniko

Sodobni robotski sistem omogoča minimalno invazivno zdravljenje z maksimalno natančnostjo.

Transplantacija las je edina trajna rešitev pri izpadanju las. Inovativna robotska tehnologija ARTAS, ki je popolna novost v nemško govorečem okolju, postavlja povsem nove standarde. Z robotsko vodeno tehnologijo se transplantacija las opravi minimalno invazivno, z visoko preciznostjo ter brez brazgotin in anestzije.

Avstrijski kirurg dr. Peter Lisborg je prvi zdravnik v nemško govorečem prostoru, ki je začel uporabljati to tehnologijo prihodnosti pri transplantaciji las, in sicer maja 2014.

Mednarodno tehnološko znanje
Inovativno ARTAS metodo je razvila ameriška družba Restoration Robotics v sodelovanju z uglednimi specialisti za transplantacijo las, ki je leta 2011 pridobila tudi dovoljenje ameriške Zvezne uprave za prehrano in zdravila (Food and Drug Administration). Avstrijski kirurg dr. Peter Lisborg se je intenzivno izobraževal za uporabo te robotske tehnologije in se tako z mesecem majem 2014 uveljavil kot prvi kirurg za robotsko vodeno presaditev las v celotnem nemško govorečem prostoru.


ARTAS robotska tehnologija
ARTAS-sistem skenira zatilje in izbere najbolj primerne lase za transplantacijo. Delež odvzetih las, ki niso uporabne za transplantacijo, tako upade na vsega 8 odstotkov. ARTAS robot lahko prepozna, kako las raste, in lahko izračuna optimalni kot odvzema.

Robot lase odvzame v obliki presadka (1-4 las), zdravnik odvzame presadek s pinceto in po pripravi posamični las transplantira v območje transplantacije.

Za dobro počutje naših pacientov
Nova tehnologija transplantacije je minimalno invazivna in za pacienta manj boleča. Poseg se opravi ambulantno in traja praviloma od 4 do 8 ur. Pacient je med posegom pri polni zavesti. Pacienti lahko imajo kasneje poljubno kratke pričeske, saj pri postopku z ARTAS-om ni vidnih 'izdajalskih' ranic, kot pri trenutno uporabljenih postopkih. Končni rezultat je viden po približno enem letu. Rezultat je na odstranitvenem in presaditvenem območju zelo naraven.


Več informacij je na voljo na spletni strani www.haar-roboter.at

Fotografije: http://www.apa-fotoservice.at/galerie/5415

Kontaktna oseba za medije:
Christine Schnitzer
PKLP Ästhetik
christine.schnitzer@drlisborg.at