O-STA

JZ Mladi zmaji na festivalih

Ljubljana, 27. 5. 2014 - Javni zavod Mladi zmaji se že vrsto let vključuje v predstavitve na ljubljanskih festivalih. Tudi v tem letu se je pridružil dvema pomembnima festivaloma - Paradi učenja in Festivalu prostovoljstva.

Parada učenja (v organizaciji Mestne knjižnice Ljubljana in Andragoškega centra Slovenija) je potekala v soboto, 17.5.2014 na Prešernovem trgu v Ljubljani. Namen Parade učenja je bila promocija vseživljenjskega učenja s poudarkom na izobraževanju odraslih, potekala pa je pod sloganom Učenje za življenje. Javni zavod Mladi zmaji se je predstavil v sklopu podteme delo in poklic.

Umestitvi v podtemo delo in poklic so botrovale bogate izkušnje na področju dela s prostovoljci - Mladi zmaji so ponosni na sodelovanje več kot tridesetih lokalnih prostovoljcev in prostovoljk v preteklem letu, mednarodno sodelovanje v okviru Evropske prostovoljne službe in poklicnega usposabljanja v okviru programa Leonardo da Vinci. Prostovoljcem nudijo izobraževanja ter usposabljanja za mladinsko delo, mlade odrasle informirajo, gostijo v okviru projektov ter sodelujejo v neformalnem izobraževanju. Specialisti za mladinsko delo v nudijo v okviru zavoda strokovno mentorstvo na področju dela z mladimi več kot desetim praktikantom in praktikantkam, ki prihajajo na študijsko prakso iz različnih študijskih smeri (socialno delo, psihologija, socialna pedagogika). Na Paradi učenja so se tako z veseljem predstavili kot učeča se organizacija.

Vseslovenski 15. Festival prostovoljstva je potekal v četrtek, 22.5.2014, prav tako na Prešernovem trgu. Javni zavod Mladi zmaji se je pridružil predstavitvam organizacij in mlade navduševal z delavnico izdelovanja malega prostovoljca - obeska za ključe ter z igro metanja obročkov, nekoliko starejše pa z dobro voljo, informacijami in mladostno energijo.

Posebna zahvala za aktivno udeležbo in sodelovanje na festivalih gre prostovoljki Mireli Aldobašić, praktikantki študentki Fakultete za socialno delo Tajdi Markeš ter praktikantki programa Leonardo da Vinci Brigitte Benoit.

Za možnost sodelovanja se zahvaljujemo organizatorjem Parade učenja in 15. Festivala prostovoljstva, za 5. junij pa napovedujemo udeležbo na prav posebnem festivalu po imenu Nextival. Vabljeni na druženje z nami!

Program Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, finančno omogoča ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport - Uradom RS za mladino.