O-STA

Deveti koncert Oranžnega abonmaja Slovenske filharmonije - dirigent Vladimir Fedosejev

Spoštovani,

vljudno vabljeni na zadnji - deveti koncert Oranžnega abonmaja Slovenske filharmonije,

ki bo 5. in 6. junija 2014, ob 19. 30 uri, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Orkestru Slovenske filharmonije bo dirigiral Vladimir Fedosejev, umetniški vodja in dirigent Simfoničnega orkestra Čajkovskega ter gostujoči dirigent mnogih svetovnih orkestrov.

Njegov repertoar je nadvse obsežen, strokovna javnost pa ceni predvsem njegov izjemni občutek za izbiro programa, obogatenega z redkeje izvajanimi deli. Ruski dirigent je za svoje umetniško delo prejel številne mednarodne nagrade in priznanja, med njimi zlato zvezdo mesta Dunaj (2002), avstrijsko priznanje Akademije znanosti in umetnosti (2005) in zlato medaljo Mednarodnega združenja Gustava Mahlerja (2007). Je tudi častni član ruske Umetniški akademije (2012).

V avstrijskem časniku Die Presse smo lahko prebrali, da v trenutku, ko "Vladimir Fedosejev stopi pred Dunajske simfonike - čeprav je dela s sporeda že mnogokrat dirigiral - zaslišimo 'stare, dobre' skladbe kot nove."

Urednik francoske internetne revije ResMusica Jean-Christophe Le Toquin pa je dejal: "Osemdesetletni Vladimir Fedosejev nam je dal pravo lekcijo iz lepote in dramatike, hkrati pa je s francoskimi glasbeniki delil dih 'velike Rusije' in njene posebne barve."

Na sporedu: C. M. von Weber, Oberon - uvertura in Simfonija št. 1 v C-duru, op. 19 ter D. Šostakovič, Simfonija št. 5 v d-molu, op. 47

Vljudno vabljeni.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T + 386 1 24 10 800,
www.filharmonija.si
info@filharmonija.si

Vstopnice: Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom,
Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299 / 300,
F +386 1 24 17 322,
E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, www.cd-cc.si