O-STA

Na Stari grad Celje prihaja komedija TAK SI s Klemnom Slakonjo in Tadejem Tošem

Trikrat nagrajena predstava na festivalu Dnevi komedije 2014

Celje, 9. junij 2014, Na Stari grad Celje prihaja v sredo, 11. junija 2014 ob 21.00 komedija TAK SI, v kateri igrata odlična Klemen Slakonja in Tadej Toš. TAK SI, ki bo gostoval na Starem gradu Celje, se ponaša s kar tremi nagradami festivala Dnevi komedije 2014 v Celju: žlahtna komedija po izboru občinstva, Klemen Slakonja je prejel naziv žlahtni komedijant in Aleksander Popovski, žlahtni režiser. Gostovanje predstave je plod večletnega sodelovanja Zavoda Celeia Celje s SiTiTeatrom BTC Ljubljana, s katerim zadnjih nekaj let gradimo skupno komediografsko zgodbo in ki v mesecu juliju prinaša še eno zanimivo komedijo: MULC ... VAS GLEDA z Bojanom Emeršičem v glavni vlogi ( 4. 7. 2014 ob 21.00). Cena vstopnice: 15 EUR in 13.50 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si, www.mojekarte.si ter eno uro pred predstavo na Starem gradu Celje (v primeru slabega vremena v Celjskem domu). Predstava se uvršča v sklop prireditev Poletja v Celju, knežjem mestu 2014. Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2014 poteka pod okriljem Mestne občine Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v TV mediju: TV Celje. Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info. Pokrovitelji: Elektrosignal, Banka Celje, Vzajemna, Zavarovalnica Triglav, Simbio.

Vaše cenjene akreditacije sprejemamo do srede, 11. junija 2014 do 12.00 na e-pošto:novice.zavodceleia@celje.si

Kaj se zgodi povprečnemu taksistu v slovenski prestolnici, ko v njegov taksi sedejo konceptualni umetnik, bivši gej, novopečeni vstajnik, brezposelni punker s kravato, duhovnik brez prakse in dementni profesor marskizma?

Trikrat žlahtni na festivalu Dnevi komedije 2014

V Celju so v soboto, 15. marca, ob sklepu 23. festivala Dnevi komedije, na katerem se je v tekmovalnem programu v treh tednih z osmimi izbranimi predstavami predstavilo prav toliko slovenskih gledališč, znova slovesno podelili festivalske nagrade. Kar tri od petih podeljenih nagrad so prejeli ustvarjalci Vojnovićeve komedije TAK SI v produkciji SiTi Teatra BTC in Krekerja.

Strokovna festivalska žirija, ki so jo sestavljali režiserka Ajda Valcl (predsednica), gledališka kritičarka Mojca Jan Zoran in dramaturginja Simona Hamer, je naziv žlahtni komedijant soglasno podelila Klemnu Slakonji za vloge Potnikov, naziv žlahtni režiser pa Aleksandru Popovskemu (tudi) za režijo omenjene uprizoritve, ki je z oceno 4,5616 postala še žlahtna komedija 2014 po izboru občinstva.

Žirija je Klemnu Slakonji nagrado namenila za upodobitev različnih likov in zapisala, da "iz celote precizno lušči bistvo in ustvarja karikirane like potnikov in se sprehodi skozi transformacije današnjega človeka ter z neverjetno natančnostjo in vsakič z neizprosno zahtevnostjo do sebe in predstave v celoti se prestavlja iz lika v lik ter drobce posameznika prevaja v trpko življenje slehernika". Aleksandra Popovskega pa je nagradila za "gledališče polnokrvnega humorja, ki ni zgolj zabava. Humor z jasnim avtorskim podpisom v prefinjenih situacijah in z mojstrskimi obrati uporablja za nastavljanje ogledala oziroma kot orodje za razgaljanje posameznika in njegovega odnosa do družbe. Popovski je režiser, ki odpira prostor igralcem in jim daje možnost za ustvarjanje presežnih kreacij." (povzeto po http://www.sititeater.si/sl/predstave/tak_si/)

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Odlomek iz predstave (iz fotoarhiva Sititeater BTC Ljubljana)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, 03 42 87 941, 051 681 997, e-poštza:novice.zavodceleia@celje.si