O-STA

V Celju prihodnji konec tedna dvodnevna prireditev Dobimo se v mestu

Koncerti, tržnica, ponudba za družine z otroci, razrez torte Barbare Celjske, otvoritev Poletja v Celju s povabilom na Poletno muzejsko noč

Celje, 13. junij 2014, V petek, 20. in v soboto, 21. 6. 2014 se bo v Celju, v mestnem središču, odvijala prireditev z naslovom Dobimo se v mestu. Dvodnevna brezplačna prireditev bo pospremljena z bogato gostinsko ponudbo, za katero bodo poskrbeli v mestnem središču delujoči gostinci. V soboto, 21. junija ob 11.00 bo pred Kavarno Nejc na Trgu celjskih knezov potekal tudi slovesen razrez torte Barbare Celjske. Dobimo se v mestu je krovno ime prireditve, ki ga povzemamo po blagovni znamki Mestnega marketinga in z izbranim nazivom ustvarjamo dinamiko nagovora in populariziramo prepoznavnost mestnega jedra. Z dvodnevnim dogodkom želimo ljudi ozavestiti o pomenu vračanja v mestno jedro, ki z obnovljeno podobo omogoča uresničitev različnih prireditvenih nagovorov. Medijski pokrovitelji: Radio Antena Štajerska, Novi Tednik in TV Celje. Več: www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Petkovo dogajanje (20. 6. 2014 od 10.00 ) v ospredje dopoldanske prireditvene dinamike postavlja tržnično ponudbo " Po poteh tradicij naših dedkov in babic", na kateri se bodo s svojo ponudbo predstavili ponudniki vključeni v Regionalno turistično destinacijo Dežela Celjska, ki jo sooblikuje kar 21. slovenskih občin. Programske vsebine bodo sooblikovali člani celjskih ljubiteljskih institucij katerih delovanje je usmerjeno v ohranjanje slovenskega ljudskega izročila (ljudski pevci in pevke, folklorni sestavi, narodno-zabavni ansambli, mojstri domače obrti ipd.). Popoldanski program (20. 6. 2014 od 16.30), ki bo na Krekovem trgu od 17.00 ure ponujal bogato bero glasbenih nastopov (Veseli Svatje, Ansambel Spev, Muff, Kingston, Big Foot Mama), bo na drugem koncu mesta, na Stanetovi ulici, od 16.30 ure jo bo s svojim programom aktivno sooblikoval Radio Antena Štajerska. V večernih urah se bo na Knežjem dvoru odvijala še Proslava ob počastitvi državnega praznika. V petek, 20. 6. 2014 se bodo od 19.00 do 22.00 v mestu odvijali tudi Nočni nakupi. Bogata programska ponudba se bo nadaljevala v soboto, 21. 6. 2014, ko se bo program pričel ob 9.00 z uličnim slikanjem v središču mesta ter s promenadnim koncertom pihalnih orkestrov celjske regije, ki bo dosegel vrhunec s skupinskim koncertom na Krekovem trgu. Sobotno dogajanje (21. 6. 2014 od 9.00) se odlično dopolnjuje s Poletno muzejsko nočjo, katere bogato programsko ponudbo bomo v Celju prvič združili s slovesno otvoritvijo Poletja v Celju, knežjem mestu 2014 in bogato izveninstitucionalno glasbeno ponudbo, ki bo obiskovalcem v sobotnih večernih urah na voljo na naslednjih odprtih prizoriščih: Stanetova ulica (ob 18.00 nastop Komornih sestavov Glasbene šole Celje), Krekov trg (ob 21.00 nastop Orkestra Mandolina iz Ljubljane), Knežji dvor (ob 22.00 nastop Celjskega godalnega orkestra), Atrij Umetniške četrti na Gosposki ulici (ob 21.30 nastop skupine Freeflight) ter balkon Muzeja novejše zgodovine Celje (ob 22.30 nastop akoredonista Mihaela Strniše ter kontrabasista Mihe Firšta). Slovesna otvoritev Poletja v Celju, knežjem mestu, ki se bo v soboto, 21. 6. 2014 ob 20.00 odvijala na Vodnem stolpu, nastaja pod dramaturško in režijsko taktirko nadarjenega celjskega ustvarjalca Luke Marcena. V programu bodo sodelovali: Celjsko pevsko društvo, Mešani komorni pevski zbor Celje, Celjski oktet in Celjski godalni orkester.

Sobotno dopoldne (21. 6. 2014 od 10.00) bo namenjeno družinam z otroci, ki bodo lahko uživali v raznoliki animacijski in delavnični ponudbi, razporejeni po mestnem središču, ki jo bodo sooblikovale v Celju delujoče institucije:Likovna šola Umbra, Jezikovna šola Helen Doron, Opatijski zavod Celje, Poklicna gasilska enota Celje, Mladinska knjiga-Mestna knjigarna, Muzej novejše zgodovine Celje, Mestni kino Metropol, Celjski mladinski center, Umetniška četrt, KindyRoo Center Celje, Celjska koča, Vzajemna zavarovalnica, Banka Celje, Plesna šola Urška Celje, program pa bo popestren tudi s plesno produkcijo v Celju delujočih plesnih šol: Plesnega foruma Celje, Baletno šolo Tamare Divjak, KUD-a Igen Celje ter gledališko predstavo Otroške skupine KUD Zarja Trnovlje-Celje. V goste prihajajo: Mali Bu - Marjan Kuljaj, Alenka Kolman z Glasbeno deželo in Čarodej Aleksander.

V priponki prilagamo letak z vsebino prireditve

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si.