O-STA

Ecolabov sistem za pomivanje posode Apex pomaga restavracijam in upravljavcem prehrambenih storitev po vseh Evropi izboljšati rezultate ter zmanjšati porabo vode in energije

Inovativni sistem je prejel Trendsetter Product Award vodilne organizacije na svojem področju

ZURICH --(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc., vodilni svetovni ponudnik na področju vode, čistoče in energijske tehnologije ter storitev, je predstavil Apex, sistem pomivanja posode, ki bo restavracijam in upravljavcem prehrambenih storitev po vsej Evropi zagotovil rezultate, ki jih pri čiščenju pričakujejo, obenem pa tudi zmanjšal porabo vode in energije.

"Apex je zlati standard, ki strankam omogoča boljši nadzor nad pomivalnim procesom," je dejal Nicolas Granucci, podpredsednik Ecolabovega oddelka za institucionalni marketing v Evropi. "To zagotavlja izredno čistilno zmogljivost in nižje operativne stroške."

Apex pri reševanju operativnih izzivov pri pomivanju posode v prehrambenih storitvah uporablja enkratno kombinacijo izdelkov, opreme in svetovalnih storitev. Nabor Apexovih detergentov vključuje dodatek za splakovanje, sredstvo za predhodno namakanje, sredstvo za namakanje loncev in ponev ter detergente za ročno pomivanje.

Apex pomaga pri zagotavljanju najboljših čistilnih zmogljivosti in izboljšanju učinkovitosti pomivanja posode s tem ko zmanjša potrebo po ponovnem pomivanju, kar se odraža z boljšo vzdržnostjo zaradi nižje porabe vode in energije. Ob tem pa trdni detergenti, ki jih sistem uporablja, odpadke od embalaže zmanjša za kar 95 odstotkov. Testi na terenu so v primerjavi z navadnim profesionalnimi stroji za pomivanje pokazali, da Apex pomaga:

- Prihraniti do 3.700 kWh energije letno, kar zadošča potrebam povprečnega evropskega doma za 400 dni.

- Prihraniti do 27.500 litrov vode letno, kar je več kot dovolj vode, da se zadosti osnovnim potrebam 540 ljudi, glede na podatke Svetovne zdravstvene organizacije.

- Zmanjšati plastične odpadke do 60 kilogramov letno, kar je toliko kot 1.200 praznih dvolitrskih plastenk.

Apexov nadzor sistema v realnem času zagotavlja pregled operacij in sledi pomembnim dejavnikom v pomivalnem procesu kot sta temperaturi med pranjem in izpiranjem. Ecolabovi predstavniki uporabljajo tablične računalnike, da naložijo, procesirajo in analizirajo operativne podatke sistema Apex, ko za vsako posamezno restavracijo posebej določijo operacijske izzive in idealna razmerja za povečanje učinkovitosti. Podatki so predstavljeni v poročilu, ki se pojavi na zaslonu, kar uporabnikom omogoča pregled operacij sistema, vključujoč podatke za vsako pomito košaro. To Ecolabovim strankam omogoča, da vzpostavijo in ohranjajo prvorazredne rezultate in zmanjšajo operativne stroške za stranke.

Komparativna raziskava, ki sta jo izvedla Ecolab in nemški Institut za varnost pri delu, je pokazala, da trdni detergenti za pomivanje posode v primerjavi s tekočimi zmanjšajo telesne poškodbe do 90 odstotkov. Trdni izdelki so lažji in jih je lažje dvigovati in se tudi ne polivajo, kar pomaga pri varnosti zaposlenih.

Internorga, vodilni sejem v Evropi na področju kateringa in prehrambenih storitev, je prepoznalo Ecolabov napredek v pomivanju posode in podjetje za pomivalni sistem Apex nagradila s Trendsetter Product Award.

"Sistem Apex, ki ga je razvil Ecolab, je dober primer trajnostnega poslovnega modela, ki je naravnan na prihodnost," je dejal Carl Otto Gensch, sodnik na Internorgi. "V središču ni le več prodaja čistilnih izdelkov, ampak stranki prilagojena storitev, ki zagotavlja varno delo, čistočo in operacijsko zanesljivost v kantinah in kateringu."

Apex je sedaj na voljo strankam po vsej Evropi, vključno z Belgijo, Bolgarijo, Češko, Dansko, Finsko, Francijo, Grčijo, Hrvaško, Irsko, Italijo, Latvijo, Madžarsko, Nemčijo, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Srbijo, Slovaško, Slovenijo, Španijo, Švedsko in Švico.

O Ecolabu

Ecolab (ECL), zaupanja vreden partner na več kot milijon lokacijah pri strankah, je vodilno podjetje na področju vode, čistoče in energijskih tehnologij in storitev, ki varujejo ljudi in vitalne vire. Leta 2013 je Ecolabova prodaja dosegla 13 milijonov ameriških dolarjev, imeli pa so 45.000 strank. Ecolab zagotavlja celostne rešitve in storitve na terenu, da spodbuja varno hrano, ohranja čisto okolje, optimizira rabo vode in energije in izboljšuje operacijsko učinkovitost za stranke dejavne na področju prehrane, zdravstva, energije, gostinstva in industrijskih trgov v več kot 170 državah po vsem svetu. Za več novic in informacij o Ecolabu obiščite www.ecolab.com.

Za več informacij o Ecolabovem pomivalnem sistemu Apex obiščite: URL. Tukaj si lahko ogledate video o sistemu Apex.


Kontakti:
Ecolab odnosi z mediji
Antonia Lang, +43 1 715 2550 4838
mediarelations@ecolab.com

Vir: Ecolab Inc.

Distribuira Business Wire
To sporočilo za javnost si lahko ogledate tudi na spletnem naslovu:

http://www.businesswire.com/news/home/20140617005382/enLogo