O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Mestni občini Velenje srebrni znak policije

Velenje, 18. junij 2014 - Danes dopoldan je v Domu kulture Velenje potekala regijska proslava ob dnevu policije. Slavnostni govornik na proslavi je bil tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

Na slovesnosti so podelili znake policije za 30 let dela v policiji, srebrni znak policije za sodelovanje ter srebrne in zlate ščite policije.


Srebrni znak policije za večletno pomembno sodelovanje in pomoč policiji pri opravljanju nalog, povezanih s širitvijo varnostne kulture in pomoč pri posameznih varnostnih akcijah je dobila Mestna občina Velenje. V imenu Mestne občine Velenje je srebrni znak policije prevzel župan Bojan Kontič.

Mestna občina Velenje s Policijsko postajo Velenje aktivno sodeluje. Prizadevamo si, da je življenje in bivanje v Velenju prijetno in varno. Leta 2005 smo tako za še bolj učinkovito delo velenjskih policistov kupili motor, s katerim smo olajšali nadzor policistov predvsem v območju za pešce. Lani smo Policijski postaji Velenje podarili še tri kolesa z vso opremo za še boljše zagotavljanje varnosti, javnega reda in miru, ter tudi pomoč pri kolesarskih izpitih za osnovnošolce. Tudi sicer je Mestna občina Velenje Policijski postaji Velenje vsa pretekla leta pomagala z nakupom računalnika, tiskalnika, projektorja, fotoaparata, mobilnega telefona in druge opreme, ki policistom omogoča uspešnejše opravljanje vsakodnevnih del in nalog.

Ravno v tem mesecu na pobudo Sosveta za izboljšanje varnosti občank in občanov v mestni občini Velenje poteka medijska akcija V Velenju vozimo varno, s katero voznike pozivamo k varni vožnji. Po različnih lokacijah v mestu smo postavili plakate, ki opozarjajo, da v mestnem območju velja omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro. V posebej označenih strnjenih naseljih pa tudi 30 kilometrov na uro. Voznike želimo spodbujati, da se predpisanih omejitev hitrosti tudi držijo. Naša prizadevanja pri zagotavljanju varnosti so nedavno prepoznali tudi na državnem nivoju, saj je Mestna občina Velenje marca letos v okviru Slovenske velike nagrade varnosti 2013 ("Slovenian Grand Security Award 2013") prejela nagrado za najbolj varno mesto v letu 2013.

Mestna občina Velenje je bronasti znak policije za sodelovanje pri krepitvi varnosti prejela že leta 2007.