O-STA

Vabilo na rokodelsko tržnico

Vabilo na rokodelsko tržnico

Velenje, 26. junij 2014 - Krajevna skupnost Staro Velenje v sodelovanju z Mestno občino Velenje organizira Rokodelsko tržnico, ki bo potekala v soboto 28. junija 2014, med 9.00 in 13.00 uro v Starem Velenju.

Ročna dela ponovno prihajajo v ospredje in da zanimajo tudi mlajše generacije, smo dokazali že na prvi rokodelski tržnici, ki se je v Starem Velenju odvila v mesecu marcu. To soboto bo krajevna skupnost Staro Velenje v sodelovanju z Mestno občino Velenje organizirala že drugo rokodelsko tržnico.

Rokodelci in domači obrtniki iz vse Slovenije bodo predstavili svoje izdelke in prikazali njihovo izdelavo, prav tako bo njihove izdelke mogoče tudi kupiti. Prikazana bo izdelava lesenih posod in žlic, izdelkov iz slame, glinenih izdelkov, kvačkanje, pletenje, delo slikarjev in še mnogo več. Center ponovne uporabe Velenje bo obiskovalcem brezplačno delil knjige za poletno branje. Turistično društvo Velenje bo predstavilo Srednjeveški dan, ki bo v nedeljo, 29. junija 2014, na Velenjskem gradu. Predstavila se bo tudi Hiša mineralov, ki domuje v Starem Velenju, in ponuja na ogled preko 4. 000 različnih mineralov zasebne zbirke zbiralca in poznavalca Jožeta Rihtarja. Vse to pa bo popestril še spremljevalni program. Prijazno vabljeni!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje