O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V Velenju župani iz Makedonije

Velenje, 27. junij 2014 - Danes dopoldne je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič v Vili Bianci sprejel župane petih makedonskih občin Kriva Palanka, Staro Nagoricane, Rankovce, Kratovo in Kumanovo. Župane je spremljal Mladen Protiky, direktor Centra za razvoj SV razvojne regije iz Makedonije. Sprejema pa sta se udeležila tudi vodja Urada za komunalne dejavnosti Anton Brodnik in vodja Službe za razvojne projekte in gospodarstvo Mestne občine Velenje Karla Sitar.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je gostom zaželel dobrodošlico v Velenju. Anton Brodnik, vodja Urada za komunalne dejavnosti, je gostom predstavil mestno občino Velenje, njene značilnosti, posebej pa gospodarstvo v občini in aktualne projekte (promenada, energetska sanacija Zdravstvenega doma Velenje, poslovno stanovanjski objekt Gorica, Športni park Konovo in kohezijski projekt Celovita oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini). Posebno pozornost so namenili tudi energetskim projektom, ki jih je predstavil Boštjan Kranjc, direktor KSENNE, Zavoda Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško.

Gostje so izrazili navdušenje nad številnimi projekti, ki jih izvajamo v Velenju in povabili župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča na obisk v njihova mesta, na ogled energetskih projektov.

Župani iz Makedonije so se v Velenju ustavili v okviru študijskega obiska primerov dobrih praks v občinah v Sloveniji in na Hrvaškem. Po srečanju z velenjskim županom so si gostje ogledali še sončno elektrarno na osnovni šoli Gustava Šiliha Velenje in energetsko samozadostne svetilke v Sončnem parku.