O-STA

Poletje v Celju 2014: Program poletnih prireditev: 1. do 6. 7. 2014

JULIJ

Torek, 1. julij

18.00 MESTNA PLAŽA

GLASBENO ANIMIRANA PREDSTAVA ZA OTROKE: PIKIN ROJSTNI DAN

Gostujeta: Sten Vilar, Studio Anima in plesalka Talija

Ali sploh še znamo praznovati? Se še znamo preprosto družiti in se veseliti? Na Pikinem rojstnem dnevu je že tako! Ta animacija pokaže, kako brez bogatih daril zgolj z igro in veseljem podarimo sebi in drugim najlepše darilo. Tako Piki skupaj pripravimo presenečenje. Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

18.00 STARI GRAD CELJE

CELJANI CELJANOM: OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE "MOGOČNA DREVESA CELJA IN OKOLICE", FRANCIJA HORVATA. Razstava je nastala pod vtisom letošnje naravne katastrofe, žledoloma in z željo, da bi ljudje znali bolje ceniti, varovati in negovati ta mogočna "bitja" narave.Razstava bo na ogled do 11. 7.2014.

Franci Horvat

18.00 - 19.00 OSREDNJA JASA MESTNEGA PARKA CELJE

JOGA V PARKU

Društvo joga v vsakdanjem življenju po vzoru večjih svetovnih mestorganizira vadbo joge v celjskem mestnem parku, s katerim želi obiskovalcem predstaviti dejaven življenjski slog. Le-ta posledično vpliva na večjo kakovost življenja, pomaga okrepiti zdravje in ozavestiti posamezna področja zdravstvene vzgoje predvsem v smislu preventive s spodbujanjem zdravih vedenjskih vzorcev.Vstop prost. V primeru slabega vremena odpade.Več:www.yoga-in-daily-life.org, celje@joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org.

Društvo joga v vsakdanjem življenju

Sreda, 2. julij

20.30 VODNI STOLP

CELJANI CELJANOM: CROSSOVER, GLASBENO VIZUALNI SPEKTAKEL

Goran Bojčevski / Stane Špegel / Tomaž Marčič

MOST s svojim delom povezuje klasično,tradicionalno, improvizirano, akademsko in pop(ularno) glasbo na povsem samosvoj način, ki venomer niha med že znanim in presenetljivim.Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu. Več:www.facebook.com/goran.bojcevski.

Goran Bojčevski

Četrtek, 3. julij

17.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, STARA GROFIJA

JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI ALMA M. KARLIN POTI. Cena vstopnice: 4 EUR. Več: 03 428 09 62, 03 428 09 50, muzej@pokmuz-ce.si, info@pokmuz-ce.si.

Pokrajinski muzej Celje

18.00 MESTNA PLAŽA

PREDSTAVA ZA OTROKE: Halo, Rdeča kapica?

Priredba in režija: Goran Završnik

Scenografija in kostumografija: Katarina Zalar

Dramaturgija: Ajda Valcl

Igrata: Mojca Weber in Marko Plantan

Nekoč je živela ljubka majhna deklica in kdor jo je videl, vsak jo je imel rad. Najraje pa jo je imela njena babica, ki kar ni vedela, kaj vse bi dala otroku. Nekoč ji je podarila kapico iz rdečega žameta, ki ji je tako lepo pristajala, da od tega časa ni marala nositi ničesar drugega več, in zato so ji vsi rekli Rdeča kapica... Halo, Rdeča kapica? je sodobna predstava, ki ohranja izvirno zgodbo, a jo postavlja v zabavno igro različnih gledaliških žanrov in stilov. Vesela zmešnjava že znanega in novega. Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

18.00 GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI CELJE

JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI MARKA POŽLEPA. Po razstavi bo vodila kustosinja Maja Antončič. Vstop prost. Več: 03 42 65 160, e-pošta:centersodobnihumetnosti@celje.si, FB Center sodobnih umetnosti.

Zavod Celeia Celje - Center sodobnih umetnosti

20.30 VODNI STOLP

CELJANI CELJANOM: KONCERT MEŠANEGA PEVSKEGA ZBORA ORFEJ CELJE

"Orfejevih dest let" se imenuje koncertni večer, ki so ga člani zbora, ki deluje pod umetniškim vodstvom Monike Lojen, posvetili 80-letnici skladatelja Lojzeta Lebiča. Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu. Več:FB MePZ Orfej Celje, 031 517 099,

e- pošta:orfej.slavica@gmail.com, Več: FB Mepz Orfej Celje.

Mešani pevski zbor Orfej Celje

Petek, 4. julij

07.00 KVARTIRNA HIŠA, Gosposka ul. 3

ZAČNITE DAN Z ZAJTRKOM KULTURE: GALA ZAJTRK Z BARBARO BORŠIČ. Otvoritev razstave slik avtorice Barbare Boršič ob jutranji kavici in prigrizku. Razstava bo na ogled do 20. 8. 2014. Vstop prost. Več: info@td-celje.si, www.td-celje.si, 03 492 69 20, FB Kvartirna hiša.

Turistično društvo Celje

19.00 TOP FIT

TOP-FIT POLETNI VRT: ŠPANSKI VEČER S FLAMENCOM IN ŠPANSKIMI PRIGRIZKI.

Vstop prost. Več: 03 428 14 40, 040 50 20 60, www.top-fit.si, FB Top-fit.

Top Fit

21.00 ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA

CELJANI CELJANOM: Z GLASBO DO VRELIŠČA

Dogodek prinaša koncerta odličnih zasedb Katalena in Funk Express.Vstop prost. Koncert bo v primeru slabega vremena v dvorani Celjskega mladinskega centra.Več: www.mladismo.si/podjetja/ksoc/o-nas, FB Klub študentov občine Celje

Klub študentov občine Celje

21.00 STARI GRAD CELJE

KOMEDIJE NA STAREM GRADU CELJE: MULC ... VAS GLEDA, monokomedija z Bojanom Emeršičem

Besedilo: Rok Vilčnik, Bojan Emeršič / Režija: Jaša Jamnik / Prodkucija: Kreker in SiTi Teater BTC

V preteklih sezonah ste že slišali izpoved sveže pečenega Fotra in se smejali tegobam Starega fotra, zato je zdaj čas, da besedo dobi Mulc. O svetu odraslih, pasteh sodobne vzgoje, odnosih v družini in prvi ljubezni nam bo skozi otroške oči z zvrhano mero navihanega humorja spregovoril Bojan Emeršič kot čisto pravi Mulc. Pozor, Mulc vas gleda. Cena vstopnice: 15 EUR in 13.50 EUR (dijaki, študentje, upokojenci). Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Petrola po Sloveniji, www.mojekarte.si, TIC Celje, Krekov trg 3, 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic@celje.si ter eno uro pred predstavo na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s SiTiTeatrom Ljubljana

22.00 KAVARNA HOTELA EVROPA

KONCERT: MAJA ZALOŽNIK

Vstop prost. Več:www.hotel-evropa.si/sl, FB Hotel Evropa.

Hotel Evropa

Sobota, 5. julij

9.00 do 13.00 FOTOGRAFSKI ATELJE JOSIPA PELIKANA

PORTRETIRANJE S FOTOGRAFSKIMI TEHNIKAMI PELIKANOVEGA ČASA / Borut Peterlin. Več: 03 428 64 10, info@muzej-nz-ce.si, www.muzej-nz-ce.si.

Muzej novejše zgodovine Celje

10.00 MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE

18. POLETJE V OTROŠKEM GLEDALIŠČU HERMAN LISJAK

GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE: DOGODIVŠČINA ZAJČKA BRANKA.

Gostuje: Talija, Ustvarjalni laboratorij. Več: 03 428 64 10, info@muzej-nz-ce.si, www.muzej-nz-ce.si.

Muzej novejše zgodovine Celje

10.00 do 12.00 TERASA HOTELA EVROPA

KONCERT: Jimmy kitarist

Vstop prost. Več:www.hotel-evropa.si/sl, FB Hotel Evropa.

Hotel Evropa

10.00 VODNI STOLP

IZRAZNI SVET AFRIŠKE KULTURE: OBISK V AFRIŠKI VASI; plesno glasbena predstava za otroke.Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v nedeljo, 6. 7.2014.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s KUD BaoBab

11.30 VODNI STOLP

IZRAZNI SVET AFRIŠKE KULTURE:PEVSKA DELAVNICA

Vodita Max Zimani in Dalanda Diallo z bobnarji.Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v nedeljo, 6. 7.2014.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s KUD BaoBab

17.00 ATRIJ MANSION CELJE, Trg celjskih knezov 10

CELJANI CELJANOM: BREAK THE FLOOR

Mednarodni break dance dogodek, ki se ga bodo udeležili plesalci in plesalke iz 15. držav EU. Na dogodku se bodo plesalci med seboj pomerili v 4. različnih kategorijah: otroci do 16 let, 1vs1 Toprock, 1vs1 in pa 5vs5 skupina proti skupini. Dogodek je prava paša za oči, saj plesalci na njem pokažejo vse svoje vratolomne sposobnosti, kot so npr. vrtenje po glavi, rokah ter različne druge akrobacije. Cena vstopnice: 7 EUR. Prodaja vstopnic: Mansion Celje.Več:www.facebook.com/events/228901117282880/fref=ts.

Kulturno-plesno društvo SQUAD 'N' EFFECT

18.00 KREKOV TRG

IZRAZNI SVET AFRIŠKE KULTURE:PLESNA DELAVNICA

Vodita Emina Bajraktarević in Maša Kagao Knez z bobnarji. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v nedeljo, 6. 7.2014.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s KUD BaoBab

19.00 SREDIŠČE MESTA, NA ZVEDI

IZRAZNI SVET AFRIŠKE KULTURE: PEVSKI ZBOR SANKOFA

Pevski zbor Sankofa deluje od leta 2009 pod vodstvom Dalande Diallo - neodvisne plesalke in soustanoviteljice kulturno umetniškega društva Baobab. Ime Sankofa izvira iz ganskega simbola, ki pomeni vzeti nekaj dobrega iz preteklosti in uporabiti v prihodnosti. Na ta način tudi pevski zbor izbira tradicionalne afriške pesmi in jih predstavi v novi, sveži preobleki. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v nedeljo, 6. 7.2014.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s KUD BaoBab

19.40 NA TRGU PRED MESTNIM KINOM METROPOL

IZRAZNI SVET AFRIŠKE KULTURE:PEVSKI ZBOR SANKOFA

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v nedeljo, 6. 7.2014.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s KUD BaoBab

20.00 KREKOV TRG

IZRAZNI SVET AFRIŠKE KULTURE: PLESNO GLASBENI NASTOP STOPINJE (plesalke in bobnarji v živo)

Prikaz zanimivih tradicionalnih afriških plesnih in pevskih vložkov ob spremljavi glasbe v živo. Obiskovalci bodo lahko uživali v sožitju tradicionalne zahodnoafriške in sodobne evropske kulture.Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v nedeljo, 6. 7.2014.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s KUD BaoBab

21.00 MESTNA PLAŽA - Savinjsko nabrežje

IZRAZNI SVET AFRIŠKE KULTURE: KONCERT HARMELOGIC TRIO (SLO/ZDA)

Kristijan Korat, klavir / Damir Mazrek, tolkala / Rufus Cappadocia (ZDA)

Obeta se izjemen glasbeni večer raziskovanja zapuščin različnih glasbenih kultur, v katerih glasbeniki stremijo k inovativnosti in iskanju lastnega zvoka.Vstop prost. V primeru slabega vremena bo prireditev v nedeljo, 6. 7.2014.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s KUD BaoBab

21.30 PLESNI CENTER ZGIBANKA, Glavni trg 12

CELJANI CELJANOM: PERFORMANS MOJCE MAJCEN & ANKE RENER KREMŽAR

"Dialogi" so performans med plesalko in likovno umetnico, pa tudi fuzija dveh umetniških zvrsti; plesne in likovne umetnosti. Glavno vprašanje, ki si ga zastavljata umetnici je "Kako vizualna umetnost vidi plesno telo ter osnovne elemente plesne umetnosti: prostor, čas, energijo, težnost, in kako nanje reagira. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Plesni center Zgibanka, Glavni trg 12. Prireditev bo v vsakem vremenu. Več: Plesni center Zgibanka.

Mojca Majcen

Nedelja, 6. julij

10.30 - 12.30 MESTNA PLAŽA

AFRIKA V CELJU: SPOZNAJMO AFRIŠKE RITME

Dotik Afrike. Ustvarjalne delavnice (izdelovanje afriških bobenčkov dunun in skupno igranje na izdelane instrumente ter petje tradicionalne afriške pesmi). Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

11.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, KNEŽJI DVOR

JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM. Cena vstopnice: 4 EUR. Več: 03 428 09 62, 03 428 09 50, muzej@pokmuz-ce.si, info@pokmuz-ce.si.

Pokrajinski muzej Celje

11.00 VODNI STOLP

CELJANI CELJANOM: KONCERT MEŠANEGA PEVSKEGA ZBORA DON BOSKO CELJE

"Pesem bogati dušo" so poimenovali svoj koncertni večer članice ter člani Mešanega pevskega zbora Don Bosko Celje, ki prihaja iz župnije Blaženega Antona Martina Slomška Celje. Trenutno v sestavu prepeva 28 pevcev in pevk različnih starosti, ki jih združuje ljubezen do pete pesmi. Zbor že od samega začetka vodi Matjaž Železnik, ki mu občasno pomaga tudi žena Barbara. Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Več: mepz.dbc.celje@gmail.com.

Mešani pevski zbor Don Bosko

14.00 - 15.00 MESTNA PLAŽA

AFRIKA V CELJU: SPOZNAJMO AFRIŠKE RITME

Delavnica igranja na afriške bobne - djembe. Issiaka bo otrokom predstavil osnovne udarce na djembe ter jih poskusil naučiti povezovanja udarcev v lažji daljši ritem. Na koncu bodo otroci zaigrali in zapeli ob spremljavi instrumenta. Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

15.30 - 16.30 MESTNA PLAŽA

AFRIKA V CELJU: SPOZNAJMO AFRIŠKE RITME

Delavnice afriškega plesa. Poudarek bo na plesu in plesnem izražanju. Issiaka bo otroke povabil k izražanju lastnih gibov, ki jih bodo ob njegovi pomoči spojili v plesno celoto.Gostuje: Issiaka Sanou, glasbenik iz Burkine Faso.Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

19.00 ATRIJ DOMA SV. JOŽEF CELJE

KONCERT IZ SKLOPA VEČERI V ATRIJU: VEČER ŠANSONOV JANE KVAS S PRIJATELJI. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Domu sv. Jožefa Celje.

Dom sv. Jožef Celje

20.30 VODNI STOLP

CELJANI CELJANOM: KONCERT MOŠKEGA PEVSKEGA DRUŠTVA "POD GRADOM" CELJE. "Pesem ne pozna meja" je naslov večera, ki ga pevci, ki delujejo p. v. Roberta Voduška pripravljajo v sodelovanju s Trieom Vikija Ašiča, na katerem bodo predstavili pisano paleto pesmi iz različnih slovenskih pokrajin.Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Moško pevsko društvo "Pod gradom" Celje