O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Včeraj v Gorenju z vodstvom Mestne občine Velenje tudi minister Židan in ministrica Kopač Mrak

Velenje, 1. julij 2014 - Včeraj dopoldan so tovarno Gorenje obiskali minister Republike Slovenije za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan in ministrica Republike Slovenije za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak skupaj z županom Mestne občine Velenje Bojanom Kontičem in direktorico Uprave Mestne občine Velenje Andrejo Katič.

Goste je sprejel predsednik uprave Gorenja mag. Franjo Bobinac s sodelavci.

Gorenje, ki je že več kot 60 let pomemben soustvarjalec našega okolja, je največje slovensko industrijsko podjetje. Štejejo 81 družb, od tega jih je 63 v tujini, ki skupaj zaposlujejo preko 10.000 zaposlenih (6.500 v Sloveniji). Prisotni so na 90 trgih, od tega največ v Evropi. Proizvodnja izdelkov v največji meri poteka v Sloveniji, deloma tudi v Srbiji in na Češkem. Odlikuje jih strast do oblikovanja, saj so ponosni lastniki 26 prestižnih nagrad s področja oblikovanja. Po besedah predsednika uprave Gorenja so se na trgu uveljavili kot izzivalci na področju oblikovanja. Za letos napovedujejo boljši dobiček kot lani, prav tako pa so zmanjšali bruto zadolženost za 53 mio evrov. Kot družbeno odgovorno podjetje in eno izmed največjih izvoznih podjetij v Sloveniji, saj kar 95 % proizvedenih izdelkov izvozijo, pa nujno potrebujejo dobro cestno povezavo. Na pogovoru z ministroma so se dotaknili vseh aktualnih tem od optimiranja števila zaposlenih, pa tudi 3. razvojne osi, ki jo Gorenje nujno potrebuje za še boljšo konkurenčnost na tržišču.

Po uvodnem sprejemu in predstavitvi Gorenje Group so si skupaj ogledali proizvodnjo pomivalnih strojev in Razstavno-prodajni salon Gorenje.