O-STA

V mobilnem omrežju Telekoma Slovenije že preko 100.000 uporabnikov LTE

Ljubljana, 2. julija - Telekom Slovenije je v juniju v svojem mobilnem omrežju LTE/4G zabeležil že preko 100.000 uporabnikov. Omrežje LTE/4G je trenutno na voljo uporabnikom v okoli 110 slovenskih krajih, Telekom Slovenije pa z njim pokriva že več kot 60 % prebivalstva. Telekom Slovenije intenzivno nadaljuje z aktivnostmi širitve omrežja, tako da bo hitri mobilni internet do konca leta na voljo že več kot 75 odstotkom prebivalcev.


Telekom Slovenije z mobilnim omrežjem LTE/4G trenutno pokriva več kot 60 % prebivalstva z LTE signalom, s širitvijo in nadgradnjo omrežja, ki ga omogoča pridobitev frekvenc v pasu 800 MHz, pa bodo prednosti najhitrejšega in najzmogljivejšega mobilnega interneta (po hitrosti prenosa podatkov povsem primerljivega s klasičnim internetnim dostopom) odslej na voljo tudi na podeželju.

Hitri prenos podatkov, ki ga omogoča mobilno omrežje Telekoma Slovenije LTE/4G, omogoča internetni dostop z maksimalnimi hitrostmi do 150 Mb/s k uporabniku in do 50 Mb/s od uporabnika kjerkoli in kadarkoli. V mobilnem omrežju Telekoma Slovenije se je paketni prenos podatkov v zadnjih 5 letih povečal kar za 6-krat, vsako leto pa se povečuje tudi delež pametnih telefonov in tablic.

Uporabniki lahko do e-pošte in svojih najljubših vsebin ali spletnih storitev v najhitrejšem mobilnem omrežju LTE/4G dostopajo prek osebnega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Ob tem lahko tudi vzpostavijo WiFi-dostopno točko, ki omogoča brezžični dostop do spleta več uporabnikom hkrati.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije najdete na www.telekom.si.