O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Še dve novi postaji v sistemu BICY

Velenje, 4. julij 2014 - V torek, 8. julija 2014, bomo ob 12. uri na Selu (Šalek 110) uradno predali namenu še dve postaji za avtomatizirano izposojo mestnih koles BICY. Ob predaji bosta obiskovalce nagovorila podžupan Mestne občine Velenje dr. Franc Žerdin in direktorica Uprave Mestne občine Velenje Andreja Katič.


Zaradi velikega zanimanja za izposojo koles in pozitivnih odzivov uporabnikov smo se v Mestni občini Velenje odločili za novo razširitev sistema BICY. Sistem bomo nadgradili še z dvema postajama, in sicer na Gorici (Goriška cesta) ter na Selu (Šalek 110). V Velenju bo tako sedaj kar 9 postaj, 72 priključnih mest oz. stojal in 40 koles.

Mestna občina Velenje je sistem BICY - avtomatiziran sistem izposoje mestnih koles vzpostavila že septembra 2012. V prvi fazi je bilo postavljenih pet postaj v mestu, in sicer na Avtobusnem postajališču Velenje (Kopališka cesta 2 a), pred občinsko zgradbo (Titov trg 1), pri Vili Bianci (Stari trg 3), pred Mladinskim hotelom (Efenkova ulica 61 a) in pred stavbo C Šolskega centra Velenje (Trg mladosti 3). Na voljo je bilo 25 koles. Zaradi velikega zanimanja smo se že v letu 2013 odločili za razširitev. Tako so postavili dve novi postaji, in sicer na lokaciji pri Mestnem stadionu (Koroška cesta 61 a - 8 stojal) ter v Sončnem parku (Aškerčeva cesta 15 a - 8 stojal).

Sistem BICY je bil razvit lokalno, s strani zunanjega izvajalca Šolski center Velenje in sicer v sklopu EU projekta BICY, v katerem Mestna občina Velenje nastopa kot partner. V sistem BICY so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika. Uporabniki se lahko registrirajo v Turistično-informacijskem centru Velenje, vsem uporabnikom pa je v pomoč pri uporabi sistema BICY na voljo tudi telefonska številka 080 19 61.

V sistem avtomatizirane izposoje mestnih koles (sistem BICY) se je doslej vključilo že 1.200 oseb, ki so si kolesa izposodile že 30.020-krat. Na kolesa smo namestili tudi manjše oglasne table, na katerih lahko različni ponudniki objavijo svoja oglasna sporočila.