O-STA

Projekt skupine Tabu: Odprto, trenutno ene najpriljubljenejših slovenskih glasbenih skupin, bodo člani predstavil tudi na Starem gradu Celje

Še nikoli ni kakšna slovenska glasbena skupina lastne biografije z občinstvom delila tako ODPRTO

Celje, 7. julij 2014, Zavod Celeia Celje v sodelovanju s skupino Tabu vabi na ogled projekta ODPRTO, ki ga bo skupina predstavila na Starem gradu Celje v četrtek, 10. julija ob 21.00. Predstava Tabu: ODPRTO! prihaja na naše glasbenogledališke odre kot nestrpno pričakovan prvenec v do sedaj neobstoječem žanru avtobiografskega musicala. Še nikoli ni kakšna skupina lastne biografije s svojim občinstvom delila tako iskreno, tako ODPRTO! Cena vstopnice v predprodaji: 12 EUR, cena na dan koncerta: 15 EUR. Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Eventima po Sloveniji, TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic@celje.si ter eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo prireditev v Celjskem domu.

Vaše cenjene akreditacije sprejemamo do srede, 9. julija 2014 po e-pošti:tic@celje.si.

TABU "ODPRTO" AVTOBIOGRAFSKI MUSICAL (v 19 prizorih in 18 preoblečenih hitih)

Scenarij in režija: Marko Vezovišek / Songi: Tabu

Nastopa:TABU:Tina Marinšek (vokal) / Primož Štorman (bobni) /

Tomaž Trop (kitara) / Iztok Melanšek (bas kitara) / Aleš Beriša (klaviature)

Predstava Tabu: ODPRTO! je odrska poslastica tako za zaprisežene Tabujeve fane, kot za siceršnje koncertno in gledališko občinstvo.

Predstava Tabu: ODPRTO! prihaja na naše glasbenogledališke odre kot nestrpno pričakovan prvenec v do sedaj neobstoječem žanru avtobiografskega musicala. Še nikoli ni kakšna skupina lastne biografije s svojim občinstvom delila tako iskreno, tako ODPRTO! Tabuji so sicer svoje fane že večkrat povabili na posebne koncerte, celo piknike, tokrat so jih povabili domov!

Skupine Tabu ni potrebno posebej predstavljati. Naslovi njihovih hitov, med katerimi so mnogi že pravi evergreeni, govorijo sami zase: Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce, Divje, Ocean, Angel, 42, Oblak za dva, Pesek in dotik, Poljubljena, Namesto srca, Moje luči in najnovejši Hvala za ribe, Junfer, Nekoč nekje ... praktično vse, kar ustvarijo, se spremeni v zlato. Pa vendar v tej iskreni glasbenogledališki izpovedi ne gre samo za unplugged in best of pregled dosedanjega delovanja po vzoru ostalih slovenskih pop/rock prvoligašev. To, da so za to priložnost na novo preoblekli svoj repertoar je predvsem senzibilni odziv na povsem nov izziv. Kako svojo silno odrsko energijo z nezmanjšano odrsko prezenco nežno spustiti čez gledališko rampo do, za Tabuje, nepredstavljivega sprejemnika - sedečega občinstva.

V duhovitem, samoironičnem potovanju skozi zgodovino benda se odpirajo drug drugemu, svetu in ne nazadnje tudi samemu sebi. Z lučjo Življenja posvetijo tudi v najbolj skrite kotičke svojega čustvovanja in delovanja. Z iskreno strastjo in poštenostjo, s katero so ustvarjali svoje nepozabne pesmi, se v večinoma kronološkem prepletu le-teh, lotijo uprizoritve svoje lastne zgodbe. Iz Tabujeve skrinje zaveze, svetega grala, v katerega so se stekale solze in smeh 15ih let, vlečejo ven spomine na preteklost, ki je hkrati sedanjost in prihodnost, v katero se bend in z njim predstava zapelje brez kakršnegakoli postanka.

Kljub kreativno več kot bogatim 15 letom, njihova glasbena vitalnost spet doživlja enega od vrhuncev, zato se tudi niso zadovoljili "samo" z velikim koncertom s filharmoniki RTV Slovenija v Križankah, ampak so se obrnili vase, k svojim koreninam. Avtobiografski musical Tabu: ODPRTO! je namreč vsaj toliko kot pogled v preteklost, tudi pismo o nameri za prihodnost!

Ni tabu téme za Tabuje!

Duhovito, čudovito, iskreno!

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Iz arhiva skupine Tabu

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.