O-STA

Mladi v Bežigradu praznovali začetek poletnih počitnic - Juhuhu, počitnice so tu!

Ljubljana, 8. 7. 2014 - Četrtni mladinski center Bežigrad (ČMC Bežigrad), ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji, je v sodelovanju z Zavodom Nefiks, Dnevnim centrom aktivnosti za starejše Bežigrad in Društvom Kulturni vikend, za mlade pripravil praznovanje začetka poletnih počitnic.

Dogodek se je zgodil v ponedeljek, 30. 6. 2014 med 15.00 in 19.00 uro na igrišču med Trebinjsko in Puhovo v soseski BS 3. Mladi, njihovi starši ter prebivalci soseske Bežigrad so se veselili počitnic ob zabavnem glasbenem programu, ustvarjalnih in športnih delavnicah. Koordinatorki ČMC Bežigrad Katarina Žugman in Sandra Smiljanič sta mladim podelili tudi diplome za uspešen zaključek šolskega leta.

Obiskovalci so se preizkušali na športnem poligonu, igranju namiznega tenisa, igranju košarke, badmintona, gumitvista, balinanja in danski igri Qubes. Zavod Nefiks je organiziral ustvarjalno reciklažno delavnico, kjer so obiskovalci izdelovali strip na temo poklicev. Dva mladostnika, ki sta po glasovanju prejela največ glasov za svoj strip, sta prejela nagrado - set igralnih kart Enka, ki sta jo velikodušno podarila ČMC Bežigrad. Dnevni center aktivnosti za starejše Bežigrad je prav tako poskrbel za ustvarjalni navdih najmlajših, ki so z navdušenjem ustvarjali cvetlice iz papirja ter vneto risali in barvali. Dogodek smo otvorili z nastopom orientalskega plesa s plesalko Mirelo Aldobašić - Mili, ki je tudi prostovoljka v ČMC Bežigrad. Obiskovalci so se lahko naučili nekaj plesnih korakov tudi na delavnici orientalskega plesa.

Glasbenici Meta Erženičnik in Jelena Milojević iz Društva Kulturni vikend sta skrbeli za glasbeni program, ki je vključeval karaoke. Najpogumnejša deklica, stara 3 leta, je začela z otvoritveno pesmijo o Zajčku Dolgouščku. Pridružili so se ji nadobudni mladi, ki so tekom celega dogodka veselo prepevali. Na dogodku je potekal tudi dobrodelni srečelov z darilci za obiskovalce.

ČMC Bežigrad se zahvaljuje Šoli za nastopanje BAST za izposojo zvočnikov. Poleg njih gre zahvala tudi Zavodu Nefiks, Društvu Kulturni vikend, Dnevnemu centru aktivnosti za starejše Bežigrad, prostovoljcem Tiborju Janežiču, Krištofu Fajdigi, Mojci Perko, Davidu Žugmanu, Mireli Aldobašić in Alenki Brajnik ter vsem otrokom, mladim in staršem za veselo praznovanje, pomoč in dobro voljo!

Program Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih finančno omogoča ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana in ob delni finančni pomoči Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport - Urad RS za mladino.

Zapisala:

Sandra Smiljanič

Koordinatorka Četrtnega mladinskega centra Bežigrad