O-STA

Prva ekipa z Itak Venom na glasbeni festival Exit

Ljubljana, 9. julija - Kultni VW camper, Itak Ven, se po lanskoletnih poletnih road tripih z mladimi letos vrača v festivalski preobleki. Na tri regijsko najbolj odmevne festivale - Exit, New Yorker Fresh Island Festival in Schengenfest bo popeljal tri ekipe mladih. Tako so včeraj, 8. julija, za volan sedla dekleta iz Kočevja, ki se bodo odpeljala na festival Exit v Novi Sad. Do 13. julija so na http://ts.si/prijava_ven še možne prijave na New Yorker Fresh Island Festival in Schengenfest. Itak izbranim ekipam poleg 7-dnevne uporabe Vena seveda zagotavlja tudi vstopnice in kampiranje v času festivala ter povrnjene stroške prevoza.

"Zaželele smo si nekaj novega, razburljivega in poletno odštekanega, festival Exit pa nam je pisan na kožo. Ker ga bomo obiskale z retro Itak Venom, bo to prav posebna izkušnja. Komaj čakamo, da zažuramo v ritmih reggaeja, punka in rocka," so ob predaji ključev Itak Vena povedale Špela, Naja, Tea in Maruša, ki so se na pot odpravile danes, 9. julija, ter se bodo vseskozi javljale prek Itakovih spletnih kanalov.

Hkrati bodo v sproščenem festivalskem okolju pomagale širiti dobra sporočila (manj sovražnosti, več muzike), kar je eden od namenov pobude #MocBesed. Prek nje si Itak in Zveza prijateljev mladine Slovenije prizadevata za dvig zavedanja o negativnih učinkih sovražnega govora na spletu med mladimi. "Znamka Itak že osem let navdušuje mlade, saj je vedno povezana s presežki, novostmi in uresničevanjem želja. Itak Ven Festival Edition po lanskoletnem uspehu letos Itakovce spremlja na velike glasbene festivale, zato je prav, da prvi ekipi želimo srečno vožnjo in veliko zabave na poti," je ob predaji ključev Itak Vena dejal Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje v Telekomu Slovenije.

Dekleta in ekipi, ki jim bosta sledili, lahko spremljate na http://ven.itak.si/ven_festivali, več o pobudi #MocBesed pa si lahko preberete na http://mocbesed.itak.si.