O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu 2014:Program poletnih prireditev Celje: 14. do 20. 7. 2014

JULIJ

Od ponedeljka, 14. julija do sobote, 19. julija

CELJSKI MLADINSKI CENTER in MESTNO SREDI©ČE

CELJE FOKUS 2014 - fotografska delavnica

©est dni je namenjenih ljubiteljem fotografije, ki ľelijo izboljąati svoje fotografsko znanje in ustvariti fotografske zgodbe, s katerimi odkrivajo svoj pogled na svet. Ni pomembno ali gre za začetnike ali izurjene fotografe, vsem udeleľencem namreč ugledni mentorji iz sveta fotografije individualno namenijo čas. Mentorji: Mimi Antolović, Jaka Babnik, Jure Kravanja, Peter Rauch, Klemen Razinger in Matic Zorman.Posebni gostje:Matej Druľnik, Uroą Hočevar, Nik Jarh, Tevľ Logar, Bojan Radovič in Matjaľ Andraľ Vogrinčič.Več:www.celjefokus.si.

Zavod FOKUS

Od ponedeljka, 14. julija do sobote, 19. julija

CELJSKI MLADINSKI CENTER, KREKOV TRG IN STARI GRAD CELJE

CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2014 - CAMERA OBSCURA - Občuti igro svetlobe

Camera Obscura je črna ąkatla, starodavna predhodnica fotoaparata in ąe danes osnova za delovanje sodobnih fotoaparatov. Obiskovalci bodo lahko v okviru Celje FOKUS 2014 ob lepem vremenu na različnih lokacijah pogledali skozi Camero Obscuro in doľiveli naravni pojav, ki pokaľe svet obrnjen na glavo.Vstop prost. Več:www.celjefokus.si.

Zavod FOKUS

Ponedeljek, 14. julij

20.00 STARI GRAD CELJE

CELJANI CELJANOM: ODPRTJE RAZSTAVE BRANKA (BLA®A) LESJAKA

"Barvita prihodnost" je razstava, s katero skuąa avtor, ki je magistriral na Glasgow School of Art, pokazati, da na novo prepleskane zgradbe poosebljajo dolgo pozabljene obljube sreče. Z novo, sveľo barvo je učinek časa pozabljen, s tem pa se odpira upanje na svetlo, barvito prihodnost. Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu. Razstava bo na ogled do 28. 7. 2014.

Branko (Blaľ) Lesjak

Torek, 15. julij

18.00 - 19.00 OSREDNJA JASA MESTNEGA PARKA CELJE

JOGA V PARKU

Vstop prost. V primeru slabega vremena odpade. primeru slabega vremena odpade.Več:www.yoga-in-daily-life.org, celje@joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org.

Druątvo joga v vsakdanjem ľivljenju

20.00 CELJSKI MLADINSKI CENTER

FOKUS-ova VEČERNA PREDAVANJA

Predavanje: Kaj pomeni biti fotograf na olimpijskih igrah? Predava: Matej Druľnik.

Predavanje: Estetika reportaľne fotografije. Predava: Uroą Hočevar. Vstop prost. Več:www.celjefokus.si.

Zavod FOKUS

20.30 MESTNA PLA®A

CELJANI CELJANOM: PREDSTAVLJA SE TEOZOFSKO DRU©TVO JIVATMA CELJE

"Brskanje za modrostjo". Dogodek prinaąa večerni klepet s teozofom, profesorjem sociologije in teologije ter ąkofom Svobodne katoliąke cerkve, Domnom Kočevarjem.Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade.Več:Teozofska knjiľnica in bralnica Alme Karlib, 03 62 098 62, 041 464 667, www.jivatma.si.

Teozofsko druątvo Jivatma

21.00 VODNI STOLP

KONCERT: MIHAEL HRUSTELJ TRIO

Ilj Puąnik, kontrabas / Matic Čreąnik, bobni / Mihael Hrustelj, kitara

Glasbeni večer poln zvočnih, dinamičnih in ritmičnih presenečenj, razigranosti in čustev. Vstop prost. Več: www.facebook.com/spitalzaprjatle;spital.celje@gmail.com.

©pital za prjatle

Sreda, 16. julij

10.00 MESTNA PLA®A

CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV PUBLIKACIJE STARINE NA CELJSKEM

"Starine na Celjskem" je Branko (Blaľ) Lesjak poimenoval publikacijo, ki bo obiskovalcem na Mestni plaľi na voljo vse do konca julija in v kateri so predstavljene starine, ki so se uporabljale na Celjskem. Cena broąure: 1 EUR.

Branko (Blaľ) Lesjak

20.00 VODNI STOLP

SVET V MESTU: KONCERT SKUPINE CARPE DIEM

Glasbene mladine po vsem svetu ľe vrsto let pripravljajo festivale s skupnim imenom Imagine, ki dajejo priloľnost mladim, ąe neuveljavljenim glasbenikom, da v ľivo predstavijo svoje glasbene repertoarje. Na odrih se tako vrstijo izvajalci iz različnih glasbenih, pa tudi kulturnih, etničnih in jezikovnih okolij. Festivali spodbujajo ustvarjalnost, avtorski pristop in izvirni koncept nastopa, namenjeni pa so tudi spoznavanju in razumevanju različnih glasbenih zvrsti ter spodbujanju strpnosti s pomočjo glasbe. V Celju se bo predstavila mlada zasedba Carpe Diem iz Zagreba z nekoliko manj običajno instrumentalno postavo preigrava pop in rock glasbo s primesmi klasične glasbe. Skupino sestavljajo Martina Jembriąak (harmonika),

Marta Stanec in Katarina Kutnar (violini) ter Bruna Matić (bobni). Dekleta so se prvič predstavila na tekmovanju Imagine Croatia leta 2012, na tekmovanju "Stop maltretiranju!" v organizaciji Antene Zagreb pa so dekleta osvojila prvo mesto. Na njihovem repertoarju se znajdejo tako evergreeni skupin The Beatles in T he Doors kot priredbe skladb danaąnjega časa (Adele, Gotye, John Legend ...)Vstop prost. Koncert bo v vsakem vremenu. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

Četrtek, 17. julij

17.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, STARA GROFIJA

JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI ALMA M. KARLIN POTI. Cena vstopnice: 4 EUR. Več: 03 428 09 62, 03 428 09 50, muzej@pokmuz-ce.si, info@pokmuz-ce.si.

Pokrajinski muzej Celje

18.00 MESTNA PLA®A

ČARAJMO S ČARODEJEM ANDREJEM

Za vas čara: Andrej Zeme, čarodej

Čarodej Andrej vas bo naučil vrsto čarovniąkih trikov ter vam razkril nekaj skrivnosti izdelovanja figuric iz balonov, ki ji boste lahko, če boste pridno čarali, odnesli s seboj.Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

20.00 CELJSKI MLADINSKI CENTER

FOKUS-ova VEČERNA PREDAVANJA

Predavanje: Vloga fotografije v sodobni umetnosti. Predava: Tevľ Logar.

Svoje delo bo predstavil Matjaľ Andraľ Vogrinčič, eden najbolj znanih slovenskih umetnikov. Sledi predavanje Petra Raucha, ki se bo navezal na temi predavanj obeh predhodnikov. Vstop prost. Več:www.celjefokus.si.

Zavod FOKUS

20.00 ATRIJ PLESNEGA CENTRA ZGIBANKA, Glavni trg 12

CELJANI CELJANOM: OKROGLA MIZA SPOZNAJTE SWING IN JAZZ

O bogati zgodovini swinga bodo spregovorili glasbeniki in plesalci. Pogovoru sledi druľenje ob jazz koncertu in plesnemu večeru. Cena vstopnice:

3 EUR. Več: FB Swing Rookies.

Petek, 18. julij

18.o0 MESTNA PLA®A

ČARAJMO S ČARODEJEM GREGO

Za vas čara: Gregor Sulejmanovič, čarovnik Grega

Animacijski čarovniąki nastop in delavnice čaranja v druľbi čarodeja Grege. Čarovnik gledalce ves čas usmerja v sooblikovanje dogajanja in jih nauči tudi nekaj najpreprostejąih čarovniąkih trikov.Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

20.00 CELJSKI MLADINSKI CENTER

FOKUS-ova VEČERNA PREDAVANJA

Predavanje:Kreativna prezentacija fotografije in arhiviranje.

Predava:Bojan Radovič.Vstop prost. Več:www.celjefokus.si.

Zavod FOKUS

20.00 TERASA HOTELA EVROPA

KONCERT: CELJSKI DIXIELAND. Vstop prost. Več:www.hotel-evropa.si/sl, FB Hotel Evropa.

Hotel Evropa

20.30 VODNI STOLP CELJE

SVET V MESTU: IGLU ©OV. Spontano gledaliąče za najbolj drzne.

IGLU - Improvizacijsko gledaliąče Ljubljana so Juą Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik, ki so zdruľili moči v odlično performersko zasedbo z ľeljo po profesionalnem delu na področju gledaliąke improvizacije. V predstavi IGLU ©OV vas bodo improvizatorji zabavali s kratkimi improviziranimi skeči, ki bodo vsebovali vse, kar znajo: humorna igra, filmski ľanri, hitri dialogi, napetost, akcija, petje in dinozavri.

No, dinozavrov ne morejo 100% zagotoviti, ostalo pa vsekakor. K sodelovanju na norem vrtiljaku pa ste ľe danes vabljeni tudi vi, dragi obiskovalci. Vstop prost. Prireditev bo v vsakem vremenu. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

Sobota, 19. julij

9.00 PLO©ČAD OSREDNJE KNJI®NICE CELJE

SEJEM UNIKATNIH IZDELKOV cART

Osrednja knjiľnica Celje

20.00 GALERIJA PLEVNIK - KRONKOWSKA IN CELJSKI MLADINSKI CENTER

ZAKLJUČNA RAZSTAVA FOTOGRAFIJ IN PROJEKCIJA DEL UDELE®ENCEV FOTOGRAFSKE DELAVNICE Celje FOKUS 2014

Udeleľenci fotografske delavnice Celje FOKUS 2014 bodo v Galeriji Plevnik-Kronkowska predstavili svoje fotografske zgodbe. Razstava bo na ogled do 2. 8. 2014. Otvoritvi ob 22.00 sledi zaključna projekcija fotografij udeleľencev Celje FOKUS 2014 v Celjskem mladinskem centru, tej pa sledita ąe ogled dokumentarnega filma delavnice ter poslovilna zabava.Razstava bo na ogled do 2. 8. 2014.Več:www.celjefokus.si.

Zavod FOKUS

20.30 TERASA HOTELA EVROPA

KONCERT IN TALK SHOW IZTOKA GARTNERJA z znanimi Slovenci. Vstop prost. Več:www.hotel-evropa.si/sl, FB Hotel Evropa.

Hotel Evropa

Nedelja, 20. julij

11.00 POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, KNE®JI DVOR

JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM. Cena vstopnice: 4 EUR. Več: 03 428 09 62, 03 428 09 50, muzej@pokmuz-ce.si, info@pokmuz-ce.si.

Pokrajinski muzej Celje

11.00 do 18.00 MESTNA PLA®A

CELODNEVNA ANIMACIJA: VZAJEMKO NA OBISKU

Kengurujček Vzajemko je za vse otroke, starąe, dedke in babice pripravil deľelo zdravja, kjer se boste ob zabavnih dogodivąčinah in preizkusih razgibali, zabavali in se naučili veliko novega. Za opravljene preizkuse vas bo Vzajemko nagradil s praktično nagrado.Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade. Več TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, tic©@celje.si, www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Zavod Celeia Celje

19.00 DOM ALME M. KARLIN V PEČOVNIKU

CELJANI CELJANOM: PREMALO ZA ®IVLJENJE, ugledaliąčena poezija članov Celjskega literarnega druątva.

Gledaliąki performans, v katerem nastopata Kristian Koľelj in Vita Vybihal razkriva usodo slehernega (ne) sredčnega odnosa med moąkim in ľensko. Vstop prost. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Zavod Celeia Celje v sodelovanju s Celjskim literarnim druątvom

20.00 KREKOV TRG CELJE

POLETNA VODENJA PO MESTU CELJE Z NAJBOLJ©IMI LOKALNIMI TURISTIČNIMI VODNIKI

Na potepu z izvrstnim zgodovinarjem, mag. Damirjem ®eričem boste izvedeli vse o Rimskem srednjeveąkem Celju. Cena vodenja: 2 EUR / osebo. Zbirno mesto: Krekov trg, pred vhodom v Turistično informacijski center. Več: 03 42 87 936, 03 49 25 081, FB V Celju smo face, www.celeia.info.

Zavod Celeia Celje

21.00 CELJSKI DOM,KREKOV TRG 3

BROADWAY I LOVE

Veliki koncert muikalov ob zaključku "ISSW 2014", mednarodne poletne pevske delavnice, namenjene muzikalu. Na koncertu se bodo predstavili udeleľenci in mentorji delavnice. Vstop prost. Več: Vocal BK Studio, 040 211 212, info@vocalbkstudio.com.

Vocal BK studio

LETNI KINO - KINO POD ZVEZDAMI 2014

TRG PRED MESTNIM KINOM METORPOL

Vsako soboto od 5. julija do 16. avgusta 2014

Sobota, 19. julij ob 22.00

LOV

(Jagten, Danska, 2012)

Drama

Reľija: Thomas Vinterberg

Igrajo: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

Dolľina: 115 min

Lov, ki ga ątevilni kritiki opevajo kot najboljąi film Thomasa Vinterberga po njegovi mednarodni senzaciji Praznovanje (Festen), je napeta psiholoąka drama o moči laľi ter uničujočih posledicah krive obtoľbe. Nagrada za najboljąega igralca v Cannesu in Evropska filmska nagrada za najboljąi scenarij.

Več: www.celeia.info, FB V Celju smo face.

Pokrovitelji Poletja v Celju, kneľjem mestu 2014: Elektrosignal, Vzajemna, Simbio, Banka Celje, Triglav

Medijski pokrovitelji Poletja v Celju, kneľjem mestu 2014: Radio Antena ©tajerska, Novi tednik, Celje.info / Kozjansko.info, TV Celje