O-STA

Na Stari grad Celje ta konec tedna prihaja Jan Plestenjak

Neprekosljiv perfekcionist z jasno vizijo bo prvič nastopil na enem od najlepših koncertnih prizorišč na prostem v Sloveniji

Celje, 5. avgust 2014, V petek, 8. avgusta 2014 ob 20.30 bo na eni najlepših slovenskih "open air" lokaciji, na Starem gradu Celje, nastopil Jan Plestenjak. Glasbenik, ki slovi kot neprekosljiv perfekcionist z jasno vizijo, bo na petkovem nastopu na Starem gradu Celje občinstvo nagovoril z odličnim programom, ki bo zaobjel tudi vrsto uspešnic. Koncert Jana Plestenjaka se uvršča v sklop koncertov, ki se na Starem gradu Celje odvijajo v okviru Poletja v Celju, knežjem mestu 2014. Cena vstopnice: 15 EUR, na dan koncerta 18 EUR. Prodaja vstopnic: Prodajna mesta Eventima po Sloveniji in na spletu, TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si ter eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Dvorani Golovec. Za obiskovalce koncerta je organiziran brezplačen avtobusni prevoz na Stari grad Celje. Odhod avtobusa ob 19.30 iz stare avtobusne postaje (pri železniški postaji Celje). Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2014 poteka pod okriljem Mestne občine Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v TV mediju: TV Celje. Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info. Pokrovitelji: Elektrosignal, Banka Celje, Vzajemna, Zavarovalnica Triglav, Simbio.

Vaše cenjene akreditacije sprejemamo do četrtka, 7. Avgusta 2014 na e-naslov:novice.zavodceleia@celje.si.

V petek, 8. avgusta 2014 bo na eni najlepših "open air" lokaciji v Sloveniji, na Starem gradu Celje, nastopil priznani slovenski glasbeni ustvarjalec, Jan Plestenjak. Gre za prvi Plestenjakov nastop na tem prizorišču. Glasbenik, ki slovi kot neprekosljiv perfekcionist z jasno vizijo, bo na petkovem nastopu na Starem gradu Celje občinstvo nagovoril z odličnim programom, ki bo zaobjel tudi vrsto uspešnic.

Jan Plestenjak je znan kot izjemno predan glasbeni ustvarjalec; prav predanost in izjemen angažma sta vrlini zaradi katerih je že vrsto let v samem vrhu slovenske glasbene scene. V lanskem letu je tako na svoj rojstni dan izdal novi album 'Večja od neba' s katerega so poslušalci najprej slišali pretresljivo balado 'Ob tebi bom ostal', za katero je posnel tudi videospot. Malce kasneje, 4. aprila 2013 je bila v ljubljanskem kinu Komuna premierna projekcija dokumentarne filmske pripovedi 'Priznam'. Kamere so Jana spremljale od zadnjega koncerta v letu 2012, pa vse do nastanka nove plošče. Ljubitelji njegove glasbe so imeli tako prvič možnost videti zakulisje razprodanega koncerta v veliki dvorani Hale Tivoli ter štirih drugih koncertov po Sloveniji, ustvarjanje novih pesmi in snemanja v studiu. V letošnjem letu je posnel nov videospot za pesem Nova generacija, pesem, s katero je hkrati oznanil novo dimenzijo svojega ustvarjanja, vpeljavo plesnih ritmov ter v kateri je tudi močno poudaril izrazno sporočilnost in se kot takšen pojavil tudi v vlogi glasnika. V videospotu poleg izjemnega Janovega kitarista Zdenka Cotiča, nastopajo Azra Selimanovič, brata Žiga in Enej Jurečič, ki ju mnogi poznajo iz plesne skupine Maestro, Filip Kržišnik, Dario Šegović in drugi ... Režija videospota je delo Nina Denkovskega iz podjetja Video Media. (povzeto po tekstih iz uradne spletne strani glasbenika).

Več o glasbeniku na http://www.janplestenjak.com; Jana Plestenjaka in njegovo delo lahko spremljate tudi s pomočjo FB Jan Plestenjak.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji Jan Plestenjak (fotografija je iz spletnega albuma glasbenika; http://www.janplestenjak.com/fotogalerija).

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si.