O-STA

Kyocera document solutions tudi letos med prokrovitelji Sarajevskega filmskega festivala

Sarajevo, 6. avgust 2014 - Sarajevo Film festival letos v znamenju 20. obletnice. Eden izmed vodilnih kulturnih dogodkov v regiji, ki bo potekal od 15. do 23. avgusta, se bo začel s projekcijo omnibusa Mostovi Sarajeva, za katerega je kratke filme prispevalo 13 priznanih evropskih režiserjev. Kyocera tudi letos med zlatimi sponzorji festivala.

Ob dvajsetletnici festivala bodo organizatorji predstavili tudi zgodovino življenja in razvoja tega izjemnega kulturnega dogodka. Med drugim bodo predstavili nekaj najboljših filmov iz regije in sveta, pričakujejo pa tudi obisk številnih filmskih zvezd in regionalnih filmskih ustvarjalcev.

Obletnici festivala je posvečen tudi film Mostovi Sarajeva, sestavljen iz 13 kratkih filmov evropskih avtorjev (Aida Begić, Leonardo Di Costanza, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vincenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perišić, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec in Teresa Villaverde), v katerem kritično obravnavajo različne univerzalne teme, ki jih simbolizira Sarajevo.

Žiriji festivala bo predsedoval madžarski režiser Béla Tarr, ki mu je lani pripadlo častno srce Sarajeva. Letos bodo častno priznanje Srce Sarajeva prejeli trije ustvarjalci: oblikovalka in režiserka Agnès B., igralec Gael Garcia Bernal in režiser Danis Tanović. Nagrado podeljujejo posameznikom, ki so se izkazali z izjemnimi prispevki k razvoju filmske industrije in s podporo Sarajevskemu filmskemu festivalu.

Korporacija Kyocera je s partnersko podporo festivalu na dogodku prisotna že tretje leto. V skladu s temeljno filozofijo podjetja, ki sloni na doslednem spoštovanju ekološke, socialne in družbene odgovornosti, krepi svoj prispevek k širitvi družbene in tudi okoljske odgovornosti. S tehnologijo ECOSYS znatno prispeva k čistejšemu okolju, s podporo SFF pa spodbuja ustvarjalnost tudi na področju kulture in filmske umetnosti.

"Sodelovanje s Sarajevo Film Festivalom, ki poteka že tretje leto, je preraslo v prijateljsko partnerski odnos, tako s sodelavci in organizatorji, kot tudi z vsebinskimi cilji festivala, ki širijo sodelovanje, prepoznavajo ustvarjalnost in spoštujejo različnost. Veseli nas, da lahko Sarajevsko "zgodbo o uspehu" podpremo tudi ob 20. obletnici festivala", je na novinarski konferenci poudaril Adel Mešić, direktor podjetja Xenon forte Sarajevo, ki kot lokalni partner in zastopnik korporacije Kyocera, aktivno sodeluje pri podpori tega odmevnega kulturnega dogodka.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala pa je ob tej priložnosti poudaril: " Izjemno nas veseli, da lahko tudi letos objavimo sodelovanje z našimi partnerji, podjetjem Xenon forte, ki zastopa veliko mednarodno korporacijo Kyocera. V treh letih je naše sodelovanje preraslo v pravi prijateljski odnos. Skupaj skrbimo za to, da so festivalski materiali visokokakovostno in pravočasno natisnjeni na napravah z najvišjimi standardi. Kyocera je svetovno prepoznavna blagovna znamka, katere ime srečujemo v družbi najboljših, zato je to sodelovanje velik kompliment tudi za nas. Prepričani smo, da bomo skupaj uspešno pospremili 20. obletnico festivala in po tem napovedali tudi naše nadaljnje sodelovanje".

O Festivalu:

Sarajevo film festival je ena največjih kulturnih prireditev na področju Balkana, kot pomemben festival filmske umetnosti pa je prepoznan tudi v širši evropski regiji. Festival je nastal v času vojnega obleganja Sarajeva, leta 1995. Odmeven filmsko -kulturni dogodek vsako leto prikaže aktualne dosežke regionalne in svetovne kinematografije, s posebnim poudarkom na spodbujanju ustvarjalnosti, drugačnosti in podporo mladim talentom. Festival v Sarajevu je središče zanimanja tako publike, kot medijev, saj se po rdeči preprogi vsako leto sprehodijo številni zvezdniki, umetniki in filmski ustvarjalci. Kyocera Document Solution je, kot zlati sponzor, Sarajevski festival podprla v letih 2012 in 2013.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si