O-STA

Ocenjevalna komisija tekmovanja "Moja dežela - lepa in gostoljubna 2014" bo Velenje obiskala v četrtek

Velenje, 12. avgust 2014 - Turistična zveza Slovenije je v sklopu projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna 2014" v tem mesecu začela z ocenjevanjem večjih, srednjih in manjših mest ter turističnih, zdraviliških in izletniških krajev, kampov in mladinskih prenočišč. Državna ocenjevalna komisija bo v četrtek, 14. avgusta 2014, v kategoriji "večja mesta" ocenjevala Velenje. Poleg Velenja si bodo ogledali tudi Topolšico in Dobrno, kandidata v kategoriji "zdraviliški kraji".

Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Direktoratom za turizem in internacionalizacijo, tokrat že 23. leto zapored organizira tekmovanje na področju turizma, urejanja in varstva okolja. Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot pogoj za uspešen razvoj turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem oz. regijskem ter zaključi na državnem nivoju. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost.

Velenje, ki je že vrsto let opaženo kot izjemno urejeno in gostoljubno mesto, je z obnovo mestne promenade postalo prepoznavno tudi kot mesto z lepim centrom. Z obnove mestne promenade je Velenje postalo prepoznavno tudi kot mesto z lepim centrom.V kategoriji "večja mesta" smo lani po oceni strokovne komisije zasedli drugo mesto in se uvrstili takoj za slovensko prestolnico Ljubljano.

Doslej je Velenje že šestkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010) prejelo prvo nagrado za urejenost, leta 2011 smo dosegli drugo mesto, leta 2012 pa tretje mesto ter prvo mesto v spletnem glasovanju. V letih 2010 in 2011 se je Velenje uvrstilo v finale izbora Evropske destinacije odličnosti (EDEN). V sklopu projekta Naša Slovenija smo za obnovo Vile Biance prejeli priznanje v kategoriji Ohranjanje kulturne dediščine, posamične zgradbe v mestu. V Vili Bianci, sodobno prenovljeni reprezentančni vili, ki nas pozdravi na vhodu v Velenje pod Velenjskim gradom, deluje Turistično-informacijski center Velenje (TIC Velenje), ki ureja ter posreduje informacije o Velenju, SAŠA regiji in Sloveniji, domačim in tujim turistom ter občanom. V TIC Velenje organizirajo enodnevne izlete po Šaleški dolini in vodene oglede Vile Biance, promovirajo mesto, prodajajo spominke in vstopnice za različne dogodke in koncerte ter organizirajo poročne obrede v poročni dvorani.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje