O-STA

BioSistemika d.o.o. in Nacionalni inštitut za biologijo Vas vabita, da se udeležite predavanja:

"Kvantifikacija mikroRNA in metilacije DNA z uporabo metode PCR v realnem času",

ki ga bo predstavil dr. Nicholas Redshaw,

Molecualr and Cell Biology Team, LGC Ltd., Velika Britanija

Predavanje bo potekalo v sredo, 3.9.2014 ob 15.30 uri,

v Biološkem središču, Večna pot 111, v Ljubljani, v predavalnici B5.

Povzetek predavanja:

Tako izražanje mikroRNA kot tudi metilacija DNA sta ključna epigenetska procesa, ki regulirata izražanje genov. Zato so bile v zadnjem času razvite številne metode, ki omogočajo njihovo zaznavanje in kvantifikacijo, pri čemer se je metoda PCR v realnem času izkazala kot metoda izbora za kvantifikacijo. V predavanju bodo predstavljene trenutno dostopne metode za kvantifikacijo mikroRNA in DNA metilacije DNA z metodo PCR v realnem času. Prikazani bodo tudi dejavniki, ki vplivajo na končne rezultate analiz.

O predavatelju:

Dr. Redshaw je doktoriral na University of East Anglia, po doktoratu pa raziskovalno pot nadaljeval na Imperial College v Londonu. Svoje raziskave je usmerjal k vlogi mikroRNA v razvoju. Od leta 2011 je zaposlen v podjetju LGC, vodilnem na področju meroslovja v kemiji in biologiji, kjer raziskuje vpliv eksperimentalnih postopkov na kvantifikacijo DNA, mikroRNA in metilacije DNA.

Predavanje je organizirano v okviru mednarodne delavnice qPCR Experience Boot Camp, ki jo organizira podjetje BioSistemika v sodelovanju z NIB.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku, udeležba je prosta.

Vljudno vabljeni!