O-STA

Poulični festival Biti mlad je zakon

Ljubljana, 26. 8. 2014 - Četrtni mladinski center Bežigrad, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji, v sodelovanju z Zavodom Enostavno prijatelji, Društvom Kulturni vikend, Centrom urbane kulture Urbanroof, Športno kulturnim društvom Capoeira Tradiçäo Baiana, Športno unijo Slovenije in Slovenskim združenjem za cirkuško pedagogiko Cirkokrog, s prostovoljci in mladimi pripravlja športno rekreativno - ustvarjalni dogodek v soseski BS 3 v Ljubljani. Poulični festival Biti mlad je zakon je namenjen mladim ob zaključku poletnih počitnic in pred pričetkom novega šolskega leta, vabljeni pa so tudi njihovi starši in drugi prebivalci soseske BS 3.

Poulični festival Biti mlad je zakon bo potekal na igrišču med Trebinjsko in Puhovo ulico v Bežigradu v četrtek, 28. 8. 2014 in petek, 29. 8. 2014, od 14. do 18. ure.

Prvi dan festivala bodo mladi lahko preizkusili svoje spretnosti na športnih poligonih nogometa, košarke, na senzornem poligonu, se zabavali v igri Qubes, pri badmintonu, odbojki, balinčkanju, gumitvistu ali se udeležili delavnice Zdrave vadbe. Program bo popestrila delavnica capoiere (ob 17. uri), z osnovami plesno borilne veščine. Za najbolj pogumne bo zagotovo izziv delavnica skejtanja (ob 15. uri) in delavnica vožnje BMX koles (ob 16. uri).

Drugi dan festivala bo zavit v ustvarjalnost za vse mlade, ki jih navdušuje ustvarjanje. Najbolj navihani se bodo lahko naučili tudi cirkuških vragolij in trikov na cirkuški delavnici, ki bo potekala od 15. ure dalje.

Za glasbeni program bosta poskrbeli glasbenici Meta Erženičnik in Jelena Milojević s karaokami za obiskovalce, ki radi prepevajo.

Festival bo potekal tudi v znamenju dobrodelnosti. Dobrodelno akcijo bodo organizirali mladi v sodelovanju s Četrtnim mladinskim centrom Bežigrad.

V primeru dežja bo dogodek odpovedan, kar bo objavljeno na spletni strani www.mladizmaji.si najkasneje v sredo, 27. 8. 2014, do 18. ure.

Za informacije o dogodku in ostala morebitna vprašanja se obrnite na Sandro Smiljanič, koordinatorko Četrtnega mladinskega centra Bežigrad, na telefonsko številko: 051 659 030 ali e-naslov: sandra.smiljanic@mladizmaji.si