O-STA

Dunajski adventni čar 2014

Kjer se bleščijo zvezde in se uresničujejo sanje otrok

Vse skupaj se začne 15. novembra: ko dnevi postanejo krajši in padejo temperature, svoja vrata odpre Čar adventa na Dunaju. Priljubljena dunajska božična tržnica takrat zasije v vsej svoji veličini in vonj sladkih praženih mandeljnov, pečenih kostanjev in medenjakov premami obiskovalce, da se za nekaj časa ustavijo. Tržnica ponuja izvrstno priložnost za združitev božičnih nakupov s programom najrazličnejših prireditev: tisti posebni čar v zraku ustvarja prepevanje božičnih pesmi in dobro znana godba na pihala kot tudi znani obrazi, ki prebirajo pravljice na nebesnem odru.

Mlajši obiskovalci se lahko preizkusijo v peki ali ustvarjanju raznih izdelkov v kateri izmed božičnih delavnic in se tako Božičku pomagajo pripraviti na božič. Z malo sreče utegne priti celo sam dunajski "Christkindl".

Sprehod skozi park domiselno okrašenih dreves bo prinesel ne le trenutek miru stran od dogajanja na tržnici temveč tudi kakšno čarobno odkritje. Najmlajši obiskovalci parka se bodo najbolj razveselili vožnje s poniji, nostalgičnega vrtiljaka ali Božičkovega ekspresa. Za tiste, ki bi si radi privoščili malo miru in tišine, bo prava izbira sprehod po parku. Tisti, ki si želijo kakšnega namiga, pa bodo našli pravo rešitev v aplikaciji Magic of Advent.

Tradicionalna božična tržnica na Dunaju ponuja za vsako razpoloženje nekaj in zaradi nje je predbožični čas nekaj posebnega. Majhna in velika darila je mogoče kupiti do tik pred zdajci. Za občasni predah pa lačne obiskovalce čaka široka ponudba poslastic.

Brošura, ki spremlja Čar adventa na Dunaju, je na voljo brezplačno pri izpostavah Österreich Werbung ali pri Vienna Tourist Board na številki: +43-1-24555, fax: +43-1-24555-666.

Več informacij na voljo na: www.christkindlmarkt.at.


Vprašanja:

Zenker&Co
+43(0)664/2443242
info@zenkerundco.at