O-STA

Telekom Slovenije doniral 20.000 evrov za obnovo Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli Rtič

Ljubljana, 10. septembra - Danes je član uprave Telekoma Slovenije Zoran Janko vodji Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije Debeli rtič mag. Ani Žerjal in generalnemu sekretarju Rdečega križa Slovenije dr. Danijelu Starmanu predal donacijo Telekoma Slovenije v skupni vrednosti 20.000 evrov. Rdeči križ Slovenije bo sredstva namenil obnovi mladinskega doma Rakovica, ki je osrednji paviljon Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli Rtič, ki ga vsako leto obišče okoli 13.000 otrok in mladostnikov. S pomočjo Telekoma Slovenije bo njihovo bivanje odslej še prijetnejše.

Telekom Slovenije kot družbeno odgovorno podjetje že vrsto let z donacijo sredstev pomaga Mladinskemu zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič, ustanovi, ki posebno pozornost namenja zdravemu razvoju otrok in mladostnikov. Tako je z veseljem tudi v letošnjem letu priskočil na pomoč pri obnovi mladinskega doma Rakovica, s čimer bo otrokom omogočil, da bo njihovo bivanje v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič še prijetnejše.

"V Telekomu Slovenije se zavedamo, da moramo slovenska podjetja družbi, v kateri delujemo, s svojimi dejanji tudi vračati pozornost. Pri tem še posebno pozornost namenjamo najmlajšim in skrbi za njihovo zdravje, tako da smo se z veseljem odzvali prošnji za pomoč pri obnovi mladinskega doma Rakovica. Upamo, da bo tudi z našo pomočjo bivanje otrok in mladostnikov na svežem morskem zraku na Debelem rtiču še bolj prijetno in še bolj brezskrbno," je ob tem dejal Zoran Janko, član uprave Telekoma Slovenije.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli rtič je namenjeno otrokom in mladostnikom, šolam v naravi, otroškim športnim taborom in zdravstvenemu letovanju otrok (kolonije diabetikov, otrok s celiakijo ...). Vsako leto v zdravilišču prebiva okrog 13.000 otrok, ki so deležni različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programov, ki omogočajo sprostitev in izobraževanje ter spodbujajo osebnostni razvoj. Mladinski dom Rakovica s 147 ležišči je bil zgrajen v 60. letih prejšnjega stoletja z namenom preventive in rehabilitacije zdravstvenih stanj otrok. Da bo lahko dom nemoteno opravljal svoje poslanstvo tudi v prihodnje, je potreben temeljite prenove; na obnovo čakata tako zunanji del zgradbe (okna, fasada) kot njena notranjost (pod, sanitarije, sobe).