O-STA

Muratine robotske navijačice z visoko stopnjo sinhronosti v plesu

- Prikaz naprednih tehnologij za doseganje brezhibne stabilnosti in sinhronosti -

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- Murata Manufacturing Co., Ltd., eno vodilnih svetovnih podjetij na področju naprednih elektronskih komponent in rešitev, je danes predstavil svojo najnovejšo inovacijo, navijačice Murata Cheerleaders, skupino robotkov, ki za doseganje popolne stabilnost in brezhibnega sinhronega plesa uporablja najnovejšo tehnologijo zaznavanja in komunikacije kot tudi napredno tehnologijo za skupinski nadzor.

Za razliko od njihovih predhodnikov, fanta MURATA BOY na kolesu in punčke MURATA GIRL na monokolesu, se navijačice Murata Cheerleaders ne gibljejo na kolesih ampak na krogli, na kateri ohranjajo ravnotežje, medtem ko se ta kotali. Njihovo hitro premikanje v katerokoli smeri in pokončno držo omogočajo trije napredni giro senzorji, ki vključujejo tehnologijo nadzora po principu invertiranega nihala za zaznavanje kotov naklona. Podobni giro senzorji se pogosto uporabljajo pri digitalnih fotoaparatih in pri navigacijskih sistemih v avtomobilih, v zadnjem času pa tudi pri elektronskem nadzoru stabilnosti vozila (ESC), ki preprečuje drsenje avtomobila.

Zaradi tehnologije merjenja pozicij v realnem času so navijačice Murata Cheerleaders sposobne odplesati plesne točke z visoko natančnostjo gibov. Vsak robot je opremljen s štirimi infrardečimi senzorji in petimi ultrasoničnimi mikrofoni, s katerimi zaznava predmete v okolici, tudi v temi. Na podlagi različnih hitrosti zvoka in svetlobnih valov lahko sistem določi relativne položaje robotov znotraj površine 16m2.

V sodelovanju z raziskovalci laboratorija Matsuno Lab na Univerzi v Kyotu je podjetje Murata razvilo tudi napredno tehnologijo skupinskega nadzora, ki omogoča sinhrono gibanje 10 robotov brez trčenja. Lokacija vsakega robota se sporoča prek brezžičnega komunikacijskega omrežja, njegovo pozicijo pa nadzoruje posebej za to razviti program. Isto tehnologijo bo morda nekoč mogoče uporabljati za omogočanje varnejšega in učinkovitejšega avtomobilskega in prevoznega sistema.

"Navijačice Murata Cheerleaders kažejo, kako lahko elektronika obogati naše življenje," je dejal Yuichi Kojima, višji podpredsednik in namestnik direktorja enote za tehnologijo in poslovni razvoj v podjetju Murata. "Verjamemo, da bi lahko postala brezžična komunikacija podatkov senzorjev osnovna infrastruktura za napredno integracijo ljudi in predmetov v pametnih družbah."

"Navijačice Murata Cheerleaders smo razvili, da bi prikazali zmogljivosti naše elektronske tehnologije," pravi Koičhi Jošikava, višji direktor korporacijskega komuniciranja, ki je imel pomembno vlogo pri razvoju navijačic Murata Cheerleaders, kot tudi fanta MURATA BOY in punčke MURATA GIRL. "Upamo, da bodo navijačice Murata Cheerleaders navdihnile mlade inovatorje za nove izume in narisale nasmešek na obraz ljudem po vsem svetu."

Navijačice Murata Cheerleaders so Muratina četrta generacija robotov po predstavitvi prvega fanta MURATA BOY leta 1991, drugega fanta MURATA BOY leta 2005 in punčke MURATA GIRL leta 2008. Navijačice Murata Cheerleaders se bodo predstavile na prihajajočem sejmu CEATEC 2014, ki bo potekal od 7. do 11. oktobra v Tokiju.

Če si želite pogledati navijačice Murata Cheerleaders v akciji, obiščite: http://www.murata.co.jp/en/cheerleaders/

O podjetju Murata

Murata Manufacturing Co., Ltd. je eno vodilnih svetovnih podjetij na področju oblikovanja, izdelovanja in prodaje keramičnih pasivnih elektronskih komponent in rešitev, komunikacijskih modulov in modulov za dobavo energije. Murata razvija napredne elektronske materiale in najnaprednejše multifunkcijske module visoke gostote. Podjetje ima zaposlene in proizvodne obrate po vsem svetu. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja na www.murata.com.

Fotografije/mulitimedijska galerija so na voljo na: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140924005030/en/

Kontakti:

Murata Manufacturing
Odnosi z javnostmi
Yoshihiko Takeda
takeday@murata.co.jp
Junko Matsumura
jkmatsumura@murata.co.jp
ali
Weber Shandwick
Ruth Nakajima, +81-90-9006-2769
Kaz Ito, +81-80-2280-0045
murata.pr@webershandwick.com

Vir: Murata Manufacturing Co., Ltd.

Sporočilo za javnost v izvirniku in multimedijske vsebine si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20140924005030/en