O-STA

Roger Farah drugi izvršni direktor pri Tory Burch

- Tory Burch in Roger Farah ustanovila menedžersko ekipo, ki bo vodila globalno strategijo rasti v podjetju. -

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Tory Burch LLC je danes sporočilo, da je Roger Farah postal drugi izvršni direktor podjetja. G. Farah in ga. Burch bosta hkrati ustanovila tudi menedžersko skupino, v kateri bodo Brigitte Kleine, Robert Isen, Roger Farah in Tory Burch bodo vodili in nadzorovali vodenje podjetja. Ga. Kleine ostaja predsednica Tory Burch, LLC in postaja članica upravnega odbora. Tudi g. Farah je postal član upravnega odbora. Ga. Burch ostaja predsednica uprave, g. Isen pa ostaja v vlogi člana upravnega odbora ter nadaljuje kot predsednik poslovnega razvoja in kot vodja pravne službe.

Izkušnje, ki jih ima g. Farah z velikimi mednarodnimi znamkami, bodo strateško dopolnjevale poslovanje podjetja v kontinuirani globalni širitvi. Menedžerska ekipa bo poenostavila sprejemanje odločitev v podjetju, s čimer bo podjetje hitro in premišljeno segalo po strateških priložnostih.

"Občutno smo se razširili v zadnjih desetih letih in Roger je neprimerljivo kvalificiran za to, da nam pomaga graditi in rasti. Je izjemna oseba in eden od najboljših direktorjev v našem poslu," je povedala Tory Burch, predsednica uprave in izvršna direktorica podjetja Tory Burch, LLC. "To je prijeten dogodek za podjetje in z Brigitte in Robertom se že veselimo dela z njim."

Mr. Farah je štirinajst let delal pri Ralphu Laurenu kot tehnični direktor. V Ralph Lauren je prišel leta 2000 iz podjetja Venator Group, Inc., kjer je bil predsednik uprave in izvršni direktor med letoma 1994 in 2000. Pred tem je bil zaposlen kot predsednik in tehnični direktor podjetja Macy's Inc. ter predsednik uprave in izvršni direktor podjetij Federated Merchandising Services in Rich's Department Stores.

"Priložnost, da se lahko pridružim rastočem, zasebnem podjetju z močnimi vrednotami, kot je Tory Burch, je bila zelo mamljiva," je povedal g. Farah. "Tory že dolgo časa občudujem, tako da se veselim partnerstva z njo in njeno ekipo, s katero bomo uresničili njeno dolgoročno vizijo."

Podjetje ima trenutno 136 trgovin po vsem svetu, pri čimer so v Šanghaju pred kratkim odprli novo vodilno trgovino, napovedali pa so tudi odprtje podobnih trgovin v Milanu, Parizu in Sohu v New Yorku. Med zadnja uspešna sodelovanja štejejo zagon linije lepotnih izdelkov z Estee Lauder in prihajajočo linijo ur v sodelovanju z znamko Fossil. Hkrati je podjetje napovedalo tudi distribucijo v Indonezijo in Malazijo.

O podjetju Tory Burch:

Tory Burch je priznana ameriška znamka, ki predstavlja osebni stil in rahločutnost njene predsednice in oblikovalke Tory Burch. Kolekcija, ki je bila ustanovljena leta 2004, vsebuje konfekcijska oblačila, čevlje, torbice, modne dodatke, dišave in lepotne izdelke. Trenutno je odprtih 136 butikov Tory Burch v severni Ameriki, Evropi, na Bližnjem Vzhodu, latinski Ameriki in Aziji, znamko pa je mogoče kupiti tudi v več kot 3.000 drugih trgovinah po vsem svetu ter na spletnem naslovu toryburch.com.

Kontakti

Mediji:

Tory Burch, LLC
Frances Pennington, 646-723-6629
SVP Global PR & Brand Communications

fpennington@toryburch.com

Vir: Tory Burch, LLC

Ta izjava za javnost je v angleškem jeziku na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20140925005132/en