O-STA

Telekom Slovenije bo odslej Microsoftove rešitve ponujal tudi največjim slovenskim organizacijam

Ljubljana, 30. septembra - Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije, in Don Grantham, generalni direktor Microsofta za Srednjo in Vzhodno Evropo, sta podpisala dogovor, na podlagi katerega bo Telekom Slovenije odslej Microsoftove rešitve ponujal tudi največjim slovenskim podjetjem in drugim organizacijam s preko 250 zaposlenimi. Telekom Slovenije, ki na ta način utrjuje svoj položaj močnega ponudnika na področju informacijske tehnologije, sodi med prve Microsoftove partnerje v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, s katerim je Microsoft sklenil tovrsten dogovor.

Sklenjeni dogovor Telekomu Slovenije omogoča, da bo velikim poslovnim uporabnikom odslej zagotavljal tudi Microsoftovo programsko opremo, s čimer je družba nadgradila ponudbo Microsoftovih rešitev in zaokrožila celovito ponudbo programske opreme, ki jo ponuja svojim uporabnikom. Telekom Slovenije sicer svojim poslovnim uporabnikom poleg programske opreme na področju informacijske tehnologije ponuja še storitve izobraževalnega centra, svetovanje pri licenčni ustreznosti, trženje licenčnih sporazumov ter zagotavljanje rešitev in izvajanje storitev s certificiranimi strokovnjaki. Uporabnikom so na voljo različni poslovni modeli (nakup, najem ali obročno odplačevanje), strokovnjaki Telekoma Slovenije pa pri pripravi najoptimalnejših rešitev sodelujejo s partnerskimi podjetji tako na področju trženja kot pri izvedbi celovitih in zanesljivih IKT storitev. V okviru podpisanega dogovora je Telekom Slovenije že vzpostavil posebno ekipo, ki bo sodelovala pri implementaciji Microsoftovih rešitev.

"S sklenitvijo dogovora z Microsoftom uspešno nadaljujemo z uresničevanjem strategije Telekoma Slovenije na področju informacijske tehnologije, kjer želimo postati vodilni ponudnik, ki povezuje in na enem mestu omogoča konvergenco naprav, rešitev in storitev. Na področju IKT storitev pričakujemo nadaljnji razvoj, v Telekomu Slovenije pa bomo aktivnosti usmerjali v nadaljnjo krepitev svojega položaja na trgu celovitih, kakovostnih in zanesljivih IKT rešitev in storitev," poudarja Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija, je ob tem dejal, da bosta podpis dogovora in nadgrajena ponudba Microsoftovih rešitev na strani Telekoma Slovenije obema podjetjema omogočila doseganje še večjih sinergij in uspehov pri skupnem nastopu na trgu.

Telekom Slovenije je v letošnjem letu prejel tudi priznanje Microsoftov partner leta 2014, ki ga Microsoft vsako leto podeli partnerjem, ki izstopajo po poslovni odličnosti, inovativnih projektih in uspešnem sodelovanju z Microsoftovimi strokovnjaki. Telekom Slovenije je priznanje prejel zato, ker svojim uporabnikom zagotavlja tehnično dovršenost, odlično uporabniško izkušnjo ter širok nabor Microsoftovih izdelkov in storitev, pri tem pa se osredotoča predvsem na storitve v oblaku in naprave. Telekom Slovenije je v minulem letu dosegel odlične rezultate pri prodaji storitve Office 365, v primerjavi z letom pred tem pa za dvakrat povečal tudi prodajo mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Windows. Ob tem je Telekom Slovenije dosegel tudi dobre prodajne rezultate osebnih računalnikov s sistemom Windows, v ponudbo pa namerava v prihodnje vključiti tudi storitve, ki temeljijo na Microsoftovi platformi Azure.