O-STA

Ameriški patent za tehnologijo za opozarjanje in spremljanje ekstremnih vremenskih pojavov s pomočjo strel

Earth Networks uporablja patentirano tehnologijo za avtomatsko opozarjanje ob nevarnih nevihtah

GERMANTOWN, Maryland - (BUSINESS WIRE) - Napredna tehnologija, ki na podlagi pogostosti pojava strel spremlja nevihtne celice in izdaja hitrejša opozorila, ki potencialno rešujejo življenja, je osnova patenta, ki ga je odobril Urad ZDA za patente in znamke. Earth Networks, matično podjetje WeatherBuga, je patent pridobilo v povezavi s tehnikami za uporabo lokacije, hitrosti, smeri in intenzivnosti strel za namene avtomatske identifikacije ekstremnih vremenskih razmer in nujnega opozarjanja geografskih območij, ki so v nevarnosti.

Na podlagi te patentirane tehnologije s pomočjo analize strel izdajamo nujna opozorila o nevarnih nevihtah, imenovane Dangerous Thunderstorm Alerts (DTA). Ta opozorila izdajamo prek WeatherBug aplikacije za pametne telefone, profesionalnih rešitev za podjetja v panogah, kot so letalstvo, naftna in plinska industrija, rudarstvo in elektrooskrba, ki morajo upravljati z vremenskimi tveganji, in kot podatkovne vire, ki jih upravlja Earth Networks - WeatherBug. Opozorila DTA, ki so v primerjavi s klasičnimi opozorili do 50 odstotkov hitrejša, se trenutno izdajajo za ZDA, v okviru podatkovnih virov pa tudi na primer za Srednjo in Južno Ameriko, Evropo, Japonsko in Avstralijo. Trenutno poteka širitev na druga geografska področja.

"Minute so pri ekstremnih vremenskih pojavih še kako pomembne," je dejal glavni izvršni direktor Earth Networks Bob Marshall. "Ekstremni vremenski pojavi še vedno terjajo tragični davek, zato smo zavezani izdajanju kritičnih opozoril, ki pomagajo reševati življenja in premoženje po vsem svetu. Ta patentirana tehnologija obveščanja, ki temelji na analizi strel, v sodelovanju z javno-zasebnimi partnerstvi z vladnimi agencijami po vsem svetu omogoča, da vsakega posameznika z mobilnim telefonom obvestimo o bližajočem se ekstremnem vremenskem pojavu."

Patentirana tehnologija temelji na uporabi podatkov o strelah, ki jih v realnem času zbira največje omrežje senzorjev "skupnih" strel na svetu, Earth Networks Total Lightning Network (ENTLN). Med "skupne" strele štejemo tako strele med oblakom in zemljo kot tudi strele znotraj oblaka, kar je bistvenega pomena. Povečanje skupnega števila strel se uporablja za napovedovanje ekstremnih vremenskih pojavov, vključno z močnimi padavinami, debelo točo, nevarnimi udari strele med oblakom in zemljo, tornadi in navpično strižnim vetrom. Ko pogostost skupnih strel preseže določeno mejo, pride do povečanega tveganja ekstremnih vremenskih pojavov, kar samodejno sproži DTA opozorilo.

Omrežje Earth Networks Total Lightning Network nenehno spremlja pojav strel v kontinentalnem delu ZDA in na številnih drugih območjih, na primer v Braziliji, Avstraliji, na Japonskem, v Turčiji, na Kitajskem in v zahodni Afriki. Podatke omrežja ENTLN uporablja tudi Nacionalni urad za vreme (NWS) pri NOAA, Nacionalna agencija za vesolje in aeronavtiko (NASA), Zvezna uprava za letalstvo (FAA) in Letalske sile ZDA.

O Earth Networks - WeatherBug

Že 20 let Merimo utrip planeta® z največjim vremenskim in podnebnim omrežjem na svetu. Naši senzorji po celotnem planetu poskrbijo, da so potrošniki, podjetja in vlade obveščeni, na tekočem in opozorjeni. Naša priljubljena aplikacija in spletna stran WeatherBug® vsak mesec več kot 30 milijonom ljudi prinaša podrobne in izjemno zanesljive vremenske napovedi ter opozorila o ekstremnih vremenskih pojavih. Organizacije, kot so šole, letališča, profesionalni športni klubi, komunalna podjetja in vladne agencije se zanašajo na naše rešitve za zgodnje obveščanje, da lahko zaščitijo življenja, da se pripravijo na vremenske pojave in da optimizirajo poslovanje. Bodite obveščeni prej™. Več informacij je na voljo na www.earthnetworks.com.

Kontakti

Earth Networks
Rachel Hunt, 301-250-4046
rhunt@earthnetworks.com

Vir: Earth Networks - WeatherBug

Ta izjava za javnost je v angleškem jeziku na voljo na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20141006006442/en