O-STA

Danes prvič izšel prenovljeni tedenski bilten Slovenia Weekly

Urad Vlade RS za komuniciranje je z današnjim dnem začel z izdajanjem prenovljenega tedenskega biltena Slovenia Weekly, ki je namenjen obveščanju tujih javnosti o dogajanju v Sloveniji. V ospredje smo postavili informacije o delu vlade in vladnih politikah, ki so pomembne tudi za tujino. Ob tem bomo sledili tako zunanjepolitičnim aktivnostim kot tudi gospodarskim, infrastrukturnim, javnofinančnim in drugim prioritetam vlade. Izbor tem v biltenu bo povezan z vsebinami s tedenskih sej vlade, del novic pa bodo predstavljale vsebine, ki presegajo vladno področje in s katerimi želimo sporočati tudi pozitivne in uspešne slovenske "zgodbe". Z njimi bomo zaokrožili širšo sliko o aktualnem dogajanju v Sloveniji.

V današnji izdaji Slovenia Weekly smo osrednjo novico namenili nedavnemu gospodarskemu vrhu, kjer so gospodarstveniki, strokovnjaki in politiki spregovorili o prednostnih ukrepih, vlada pa je obljubila, da bo ustvarjala pogoje za trajnostno gospodarsko rast ter dvig konkurenčnosti. Vlada se bo v naslednjih mesecih ukvarjala s konsolidacijo javnih financ, vendar pa ne bo zviševala davkov, spodbujala bo prestrukturiranje podjetij, poskušala bo stimulirati domače in tuje investicije, nadaljevala bo tudi s procesom privatizacije ter izvajala spodbude gospodarstvu.

Slovenia Weekly bo izhajal ob petkih. Je uporabniku prijazno oblikovan bilten, postavitev pa je prilagojena za mobilne aplikacije in pošiljanje po elektronski pošti.

Vabimo vas, da spremljate delo slovenske vlade in si ustvarite svoj pogled na aktualno dogajanje v Sloveniji.

Na Slovenia Weekly se lahko naročite na spletnem mestu Vlade RS: http://www.vlada.si/en/media_room/newsletter/slovenia_weekly/