O-STA

"Les potrebuje nove ideje" - Schweighoferjeva nagrada - vabilo k prijavam 300,000 evrov za inovativne projekte v evropskem gozdnem sektorju

Avstrijska družina Schweighofer od 1. novembra vabi inovativne posameznike, da svoje projekte prijavijo na razpis za Schweighoferjevo nagrado 2015. Nagradni sklad prestižne Schweighoferjeve nagrade je 300,000 evrov.

Skupno 300,000 evrov nagradnega sklada si bodo razdelili dobitniki glavne nagrade in posameznih nagrad za inovativnost. Glavna nagrada je namenjena posameznikom ali organizacijam, ki igrajo pomembno vlogo v evropskem gozdnem sektorju. Njihovi izjemni dosežki so že postali mejniki in so primeri življenjskega dela, inovativnega duha in vizij za prihodnost.

Nagrade za inovativnost služijo kot katalizatorji za inovativne projekte v zgodnjih fazah njihove implementacije.

Žirija, ki odloča o dobitnikih Schweighoferjevih nagrad, bo ocenjevala nominirance in njihov inovativni doprinos k evropskemu gozdnemu sektorju, vključno z uporabnimi raziskovalno-razvojnimi projekti. Zelo cenjeno je tudi sodelovanje med znanostjo in industrijo.

Vabilo k prijavam je odprto od 1. novembra, rok za oddajo prijav je 2. februar 2015.

Prijave sprejemamo IZKLJUČNO PREKO INTERNETA na naslovu www.schweighofer-prize.org.

Dobitniki Schweighoferjevih nagrad 2015 bodo nagrade prejeli 16. julija 2015 v mogočni dunajski mestni hiši.

- Schweighoferjevo nagrado je leta 2002 ustanovila avstrijska družina Schweighofer, ki ima eno vodilnih lesnopredelovalnih podjetij v Evropi. Schweighoferjevo nagrado podelijo vsako drugo leto in leta 2015 bo podeljena sedmič.

- Schweighoferjeva nagrada prepoznava najbolj inovativne koncepte, tehnologije, izdelke in storitve, ki izboljšujejo konkurenčnost evropskega gozdnega sektorja.

- Nabor tem zajema celotno evropsko gozdno-lesno verigo, izključena pa sta sektorja papirovine in papirja.

Kontakt: Johanna Kairi, Schweighofer Privatstiftung Beteiligungsverwaltung GmbH

Tel: +43 1 585 68 62 28, info@schweighofer-prize.org

www.schweighofer-prize.org