O-STA

ROCK IN VIENNA 2015 - nova avstrijska festivalska senzacija - 4. do 6. junij 2015, Donauinsel, Dunaj

MUSE, METALLICA, KISS in mnogi drugi

Od 4. do 6. junija 2015 na dunajskem otoku na Donavi

Karte na voljo že od jutri, 6. novembra 2014, od 9h

Glasbena avantura namesto avanture v divjini

Vsako leto se na deset tisoče ljubiteljev rocka zgrinja v divjino, oboroženih z zaboji piva, spalnimi vrečami in nahrbtniki. Šotorišča, kjer kraljuje rock 'n' roll, se čez noč za nekaj dni pojavijo na poljih, travnikih in pašnikih. Če dežuje, se utapljajo v blatu, če je sončno, se spopadajo s prahom - umazanija je sestavni del festivalov v ravno tolikšni meri kot dobra, umazana rock glasba. Dnevi brez postelje, brez tuša in z mobilnimi stranišči ustvarjajo neke vrste romantično rock atmosfero, ampak tako se zdi samo na daleč...

Od 4. do 6. junija se bo festivalska zgodovina v Avstriji končno pisala na novo!

Festivalsko vzdušje z udobjem - odslej bo tudi to mogoče. Glasbena metropola Dunaj bo leta 2015 prvič postala meka rocka, in to za tri dni! Na ROCK IN VIENNA bodo nastopili Muse, Metallica, Kiss, Incubus, Limp Bizkit, Faith No More, Body Count, Testament, Arcane Roots in mnogi drugi. Z dvema odroma, optimalnimi prometnimi povezavami in dodatnimi presenečenji, ki bodo še razkrita.

"Festival na Dunaju ima mnoge infrastrukturne prednosti. Sami sebe vidimo kot dopolnilo obstoječi ponudbi za ljubitelje glasbe, ki bodo veseli malo več udobja," je Katrin Edtmeier, generalna direktorica Blue Moon Entertainment, pojasnila koncept festivalske senzacije. "Z javnim prevozom je mogoče do prizorišča festivala priti hitro in varno od koderkoli na Dunaju. Obiskovalci izven mesta lahko uporabijo priročna P&R parkirišča, brez da bi morali na koncu svoje avtomobile osvobajati izpod skorje prahu. Uporabljali bomo večinoma straniščne enote s tekočo vodo, za čistočo bo skrbel čistilni servis in na splošno bo več poudarka na udobju. Več odrov, kratke poti, raznolik program, stranski dogodki in še mnogo več. S tem bomo na Dunaju pričarali izjemno festivalsko vzdušje."

Vstopnice za ROCK IN VIENNA bodo v predprodaji na voljo če jutri, v četrtek, 6. novembra ob 9h zjutraj, in sicer na prodajnih mestih:

www.rockinvienna.at

www.oeticket.com - tel. +43 /1/ 96 0 96

www.wien-ticket.at - tel. +43 / 1 /5 888 5

www.ticketmaster.at - tel. +43 / 1 / 253 888

www.bluemoon-entertainment.at

Vse informacije o ROCK IN VIENNA in fotografije, primerne za tisk, so na voljo na domači strani www.rockinvienna.at in na www.release.at.

Kontakti za medije:

Release Public Relations - Josef Schartner e. U.
1070 Wien, Schottenfeldgasse 7/6c
Tel: +43/1/9425889, Mob: +43/664/2024284
E-pošta: j.schartner@release.at
www.release.at