O-STA

StartMail na konferenci pii 2014 predstavil "enostavno enkripcijo e-pošte"


Celo začetniki lahko uporabljajo zmogljivo enkripcijo PGP z enim samim klikom

Zeist, Nizozemska - StartMail.com, zasebni ponudnik storitev elektronske pošte, ki ponuja revolucionarno enkripcijo PGP z enim samim klikom, se je danes uradno predstavil na konferenci o inovacijah na področju varovanja identitete Privacy Identity Innovation conference (pii2014) in je prejel že več kot 20.000 prošenj za svojo naročniško storitev.

Glavni izvršni direktor Robert Beens pripisuje hiter uspeh StartMaila razkritjem Eda Snowdna o vladnem sistemu nadzora ter bojaznim, da Hotmail, Yahoo in Gmail pregledujejo zasebno pošto svojih uporabnikov za namene trženja. "Potrošniki so pripravljeni na spremembo. Siti so temeljitih vladnih preiskav in nadzora ter 'zalezovalskega' gospodarstva," je dejal.

Snowden je ljudem svetoval, naj se zaščitijo z enkripcijo, ampak doslej je le peščica lahko upoštevala njegov nasvet, glede na to, kako zahtevno je lahko vzpostaviti in uporabljati enkripcijo. StartMail je rešil to težavo tako, da je uporabnikom omogočil enkripcijo e-sporočil z enim samim klikom. Tako enostavno je, da to lahko naredi vsak začetnik.

"Čas je, da ljudje začnejo uporabljati ekripcijo v svoji vsakodnevni komunikaciji," je dejal Beens. "Zato smo jo tako poenostavili. StartMail je spletna storitev, podpira IMAP protokol in ima odlična orodja, ki zagotavljajo zasebnost, kot so e-naslovi za enkratno uporabo in enkripcija z vprašanji in odgovori." Ta dovršena orodja za zasebnost so pritegnila skupnost zagretih uporabnikov, saj se je več kot 70.000 ljudi prijavilo, da želi sodelovati v beta testiranju ali prejeti vabilo za odprtje računa."

StartMail ima sedež zunaj pristojnosti ZDA v Evropi, kjer ni neposredno podvržen množičnemu nadzoru ZDA, podjetje pa se je obvezalo, da ne bo nikoli sodelovalo s programi, kot je PRISM. StartMail je ustanovila ekipa, ki je ustvarila StartPage.com in Ixquick.com, najbolj zasebna brskalnika na svetu, ki imata dokazan sloves več kot desetletnega ščitenja zasebnosti uporabnikov.

Za razliko od drugih podjetij StartMail ne uporablja uporabniških podatkov za tržne prihodke in nikoli ne prebira sporočil. Enoletna naročnina pri StartMailu znaša 49.95 EUR oz. 4 EUR na mesec, sklenete pa jo lahko prek spleta na www.startmail.com.

"Družba plačuje visoko ceno za te tako imenovane 'brezplačne' usluge, zato smo mi ubrali drugačno pot," je dejal Beens. "Mi odgovarjamo svojim strankam, ne komercialistom ali vladnim agentom. Ko nas podprejo, naši uporabniki zavzamejo jasno stališče o revoluciji zasebnosti. Verjamemo, da ima vsak pravico do zasebne komunikacije. Zato zasebnost ni samo naša usmeritev, ampak naše poslanstvo," je dejal Beens.

O StartPageu, Ixquicku, in StartMailu

StartMail.com je zasebni ponudnik storitev elektronske pošte na Nizozemskem, ki omogoča dostop do enkripcije PGP in njeno enostavno uporabo. StartPage in Ixquick sta zasebna brskalnika, ki nudita popolno anonimnost, brezplačne posredovalne storitve in dosledno visoko ocenjene varnostne ukrepe. Za več informacij obiščite StartMail.com, StartPage.com, ali Ixquick.com.

O pii2014

Peta letna konferenca o inovacijah na področju varovanja identitete Privacy Identity Innovation conference, pii2014 Silicon Valley, poteka od 12. do 14. novembra v hotelu Crowne Plaza Palo Alto. Namen konference je osvetliti smer, v katero gredo inovacije, njihov pomen za prihodnost zasebnosti in identitete, in najti način, kako graditi zaupanje v nastajajočih tehnoloških in poslovnih modelih.

Kontakt:
StartMail Marketing and Media Relations
Europe : +31-30-30 33 340
press @ startmail.com