O-STA

V LJUBLJANI ODPIRA VRATA VINSKA ŠOLA BELVIN - Na seminarju VEŠČINE DEGUSTIRANJA VINA se udeleženci spoznajo z bogastvom vinske kulture

Ljubljana - 16. 01. 2003 - V vinski šoli BELVIN bodo 27. januarja 2003 organizirali zanimiv, sproščen in hkrati izobraževalni seminar, na katerem bodo najvišja imena slovenske enologije udeležence spoznala z osnovami veščin degustiranja vina. To je eden izmed seminarjev, s katerimi želijo v vinski šoli BELVIN približati bogastvo in civiliziranost vinskega sveta najširši javnosti, še posebej poslovnežem, gostincem in drugim ljubiteljem vina.

Na pot pridobivanja veščin degustiranja vina, udeležence popeljejo priznani slovenski vinski strokovnjaki, Dušan Brejc, Julij Nemanič in Mojmir Wondra.

Na seminarju (največ dvajset udeležencev) slušatelji skupaj s predavatelji vina pokušajo in o njih diskutirajo, ugotavljajo, kdaj je neko vino ekstraktno, katero ima večje sortne značilnosti, kdaj sladkor in kisline v vinu ustvarijo polnost ter kako ugotovimo, da ima neko vino napako. Vse to se naučijo z namenom, da se kot potrošniki bolje znajdejo pri izbiri ustreznega vina, da znajo ločiti med dobrimi in slabimi vini in da se spoznajo z visoko kulturno ravnijo uživanja te žlahtne pijače.

V deželah, kjer so razvili visoko vinsko kulturo, ima vino estetsko vrednost. Odkrivanje teh vrednosti v vinu, ljudi bogati, jim širi obzorja, hkrati pa veča vinsko kulturo neke dežele. Udeleženci se na seminarjih vinske šole BELVIN naučijo o vinu ustvariti vtis, osvojijo tehniko degustiranja vina in pridobijo izrazoslovje, s katerim znajo vino opisati.

Seminar Veščine degustiranja vina bo potekal tri ponedeljke zaporedoma (27. januar, 3. in 10. februar 2003) v popoldanskem času od 18.00 do 21.00 ure, v Restavraciji City, Šmartinska 140 v Ljubljani (nova poslovna stolpnica BTC CITY, s piramido na vrhu, 13. nadstropje).