O-STA

Podjetje Dräger praznuje svojo 125. obletnico

Ljubljana - nemško podjetje z medicinsko in varnostno tehnologijo Dräger je staro 125 let. Za predsednika izvršnega odbora Stefana Drägerja je to "dober razlog, da se ustavimo in razmislimo, zakaj je podjetje Dräger tako posebno, ter tudi dober razlog za praznovanje".

Vodilo "125 let srčne predanosti" pooseblja bistvo tega, kar že 125 let žene družinsko podjetje k razvoju izvrstne, inovativne tehnologije za življenje. To je prikazano tudi na razstavi Dräger Moments: izbor 15 ključnih trenutkov, od katerih je vsak ujet na umetniški način, ki gledalca popelje na potovanje po 125-letni zgodovini podjetja. En postanek na tem potovanju je naprava Pulmotor, prvi prenosni aparat za umetno dihanje iz leta 1907, ki je omogočil oživljanje ljudi, ki so izgubili zavest zaradi pomanjkanja kisika.

"Vsak dan se trudimo izboljševati varnost in dobro počutje posameznikov v Sloveniji, pa naj bo to z dihalnimi aparati za gasilce ali mehanskimi ventilatorji, ki ohranjajo pri življenju vaše ljubljene osebe v enoti intenzivne terapije. To je pravi pomen ustvarjanja tehnologije za življenje in tisto, za kar se zavzemamo v podjetju Dräger - in da to počnemo že 125 let, je preprosto neverjetno," pravi Marko Žigon, direktor podjetja Dräger v Sloveniji.

Podjetje Dräger Slovenija d. o. o., s sedežem v Ljubljani, je bilo ustanovljeno leta 1992 in je hčerinsko podjetje v 100-odstotni lasti podjetja Dräger. Dvanajst zaposlenih dela na področju prodaje, servisa, storitev za stranke, trženja, financ in logistike.

Službe za ukrepanje v kriznih razmerah, pravni in regulativni organi ter industrija zaupajo celostnemu upravljanju tveganj podjetja Dräger, še zlasti na področjih osebne zaščite in varnosti obratov, ki vključujeta opremo za zaščito dihal, stacionarne in prenosne sisteme za zaznavanje plinov, profesionalno potapljaško opremo in sisteme ter tudi naprave za zaznavanje alkohola in drog. Podjetje Dräger v sodelovanju s strankami razvija prilagojene rešitve, denimo sisteme za urjenje gasilcev, koncepte usposabljanja in različne strokovne delavnice. Hkrati ponuja tudi storitve najema in upravljanja popravil, zamenjav ali vzdrževanja kritičnih sistemov ter usposabljanja.

Med proizvode medicinske tehnologije, ki jih ponuja podjetje Dräger, spadajo anestezijske delovne postaje, mehanski ventilatorji za urgentne enote in enote intenzivne terapije, ogrevalne posteljice za nedonošenčke, naprave za spremljanje življenjskih funkcij pacienta, računalniške rešitve, dodatna oprema in potrošni material ter tudi stropne napajalne enote in svetila.

O podjetju Dräger

Podjetje Dräger je vodilno mednarodno podjetje na področju medicinske in varnostne tehnologije. Družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1889 v Lübecku, Nemčija, je v rokah pete generacije in je zraslo v globalno korporacijo, ki kotira na borzi. "Tehnologija za življenje" pooseblja vodilno filozofijo podjetja. Proizvodi podjetja Dräger varujejo, vzdržujejo in rešujejo življenja ne glede na to, kje se uporabljajo: ali v operacijski sobi, enoti intenzivne terapije, pri protipožarnih storitvah ali v službah za ukrepanje v kriznih razmerah.

Kontakt

Kontakt za medije:

Marko Žigon

Tel.: +386 1 5612263

marko.zigon@draeger.com

Dräger Slovenija d.o.o.

Nadgoriška cesta 19

1231 Ljubljana Črnuče,Slovenija

www.draeger.si

Corporate Communications:

Melanie Kamann

Tel +49 451 882-3998

melanie.kamann@draeger.com

Drägerwerk AG & Co. KGaA

Moislinger Allee 53-55

23558 Lübeck, Nemčija

www.draeger.com

www.twitter.com/DraegerNews

www.facebook.com/DraegerGlobal

www.youtube.com/Draeger