O-STA

Zaradi vremenske napovedi odpovedujemo jutrišnjo proslavo, odpovedan tudi pouk v osnovnih šolah in na Šolskem centru Velenje

Velenje, 5. februar 2015 - Po zadnji vremenski napovedi bodo tudi na našem območju do jutri zvečer zapadle večje količine snega. Razglašen je rdeči alarm, zato odpovedujemo za jutri napovedano osrednjo občinsko slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Slovesnost bomo pripravili v prihodnjem tednu.

Pouka v velenjskih osnovnih šolah in na Šolskem centru Velenje jutri, 6. februarja 2015, ne bo. Odpovedani so tudi vsi šolski prevozi. Varstvo otrok bo zagotovljeno na vseh šolah in podružnicah, razen na podružnicah v Cirkovcah in Plešivcu, kjer je manjše število otrok, ki bodo ostali doma.

Vse enote Vrtca Velenje bodo jutri normalno odprte. Zaprt bo le vrtec v Cirkovcah.

Kot smo že obveščali, se je koncesionar podjetje PUP Velenje, d. d., na večje padavine še posebej pripravil in skladišče napolnil z dodatnimi 100 tonami soli, 75 ton soli pa pričakujejo še v naslednjih dneh. Zaradi napovedane velike količine snega so se dogovorili tudi za dodatne stroje za prekladanje snega.

Občanke in občane prosimo, da tudi sami aktivno pristopijo k čiščenju snega pred svojimi domovi oz. pred vhodi v stanovanjske bloke in k čiščenju parkirnih mest v neposredni bližini njihovih prebivališč. Prosimo tudi, da pomagajo pri odstranjevanju snega izpred domov starejšim in drugim, ki potrebujejo pomoč.

Pri tem opozarjamo, da snega pri čiščenju ne smejo odlagati na vozišče, pločnike in kolesarske steze, ker je to prepovedano po občinskem odloku in tudi nevarno za ostale udeležence v prometu.

V času sneženja in zimskih razmer naj se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajo naj prometno signalizacijo, ostanejo strpni in vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. Plužnih skupin naj ne prehitevajo, saj lahko s tem ogrožajo svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Občanke in občane pozivamo, da v teh dneh za prevoz po mestu uporabljajo brezplačni mestni prevoz Lokalc.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546, F: 03/8961 654

www.velenje.si