O-STA

Izposoja mestnih koles BICY ponovno na voljo

V tem tednu smo ponovno vzpostavili delovanje sistema izposoje mestnih koles BICY. Lokalno razvit sistem BICY vključuje 49 koles na enajstih izposojevalnih postajah po mestu (88 priključnih stojal) in omogoča izposojo koles v Velenju in Šoštanju.

V sistem avtomatizirane izposoje mestnih koles sistem BICY se je doslej vključilo že preko 1.700 oseb, ki so si kolesa izposodile že več kot 50 tisočkrat.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika v Turistično - informacijskem centru Velenje (TIC Velenje), vsem uporabnikom pa je v pomoč pri uporabi sistema BICY na voljo tudi telefonska številka 080 19 61. Registracijo v Šoštanju lahko opravite v Vili Mayer, v prostorih Občine Šoštanj ali v Muzeju usnjarstva na Slovenskem. Za registracijo potrebujete osebni dokument in davčno številko. Po uspešni registraciji prejmete uporabniško kartico ter PIN številko.

Uporaba koles je omejena na 14 ur na teden. V sistem so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Izposojeno kolo lahko vrnete na katerikoli postaji oziroma prostem stojalu sistema BICY.

V Velenju so BICY postaje locirane na Avtobusnem postajališču Velenje (Kopališka cesta 2 a), pred Mestno občino Velenje (Titov trg 1), Vilo Bianco (Stari trg 3), Mladinskim hotelom (Efenkova ulica 61 a) in Stavbo C Šolskega centra Velenje (Trg mladosti 3), v Sončnem parku (Aškerčeva cesta 15 a), pri Mestnem stadionu - MIC (Koroška cesta 61 a), na Gorici (Goriška cesta) in na Selu (Šalek 110), v Šoštanju pa v Tresimirjevem in Kajuhovem parku.

Mestna občina Velenje na kolesih sistema BICY omogoča tudi oglaševanje. Kolo predstavlja medij z izredno veliko časovno izpostavljenostjo oglasnih površin, prav tako pa tudi zelo zanimiv in udaren zunanji medij. Njegova prednost se izraža v odlični sinhronizaciji z mestnim okoljem in vsakdanjim mestnim vrvežem, saj ne zahteva nikakršnega poseganja v okolje. Oglasna sporočila na kolesih dosegajo visoko stopnjo prepoznavnosti, atraktivna kolesa BICY sistema pa lahko s svojimi oglasnimi površinami prodrejo tudi v območja kjer je klasični promet prepovedan.

Naročnik oblikuje oglasno sporočilo, Mestna občina Velenje poskrbi za tiskanje, namestitev, vzdrževanje in odstranitev oglasa. Na voljo so trije različni paketi oglaševanja. Javni zavodi Mestne občine Velenje lahko oglašujejo brezplačno, lokalna društva po polovični ceni, in sicer 1-krat letno, v kolikor so razpoložljiva oglaševalska mesta na kolesih sistema BICY. Prednost imajo plačljivi oglasi. Za več informacij glede oglaševanja se lahko obrnete na Turistično informacijski center Velenje (Vila Bianca), na elektronski naslov: tic@velenje.si ali na telefonsko številko 03 8961 860.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje