O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Ukrepi za reševanje okoljskih problemov

Velenje, 19. marec 2015 - Mestna občina Velenje bo letos v sodelovanju z Inštitutom za ekološke raziskave ERICo, d. o. o., pripravila nov občinski program varstva okolja. Trajnostno naravnan strateški dokument bo osnova za nadaljnji prostorski, gospodarski in družbeni razvoj občine. Naša želja je, da pri njegovem nastajanju sodelujejo tako občinska uprava kot tudi podjetja, organizacije in občani, zato vse zainteresirane vljudno vabimo k sodelovanju.

Mestna občina Velenje bo v sredo, 25. februarja 2015, ob 16. uri v mansardi Vile Biance organizirala že drugo delavnico, na katero so vabljeni občani, ki želijo aktivno sodelovati pri iskanju ukrepov za reševanje okoljskih problemov. Vse zainteresirane prosimo, da svojo prijavo na delavnico posredujejo na e-naslov katarina.ostruh@velenje.si ali na telefonsko številko 03 8961 551.

Na prvi delavnici, ki je potekala v mesecu februarju, smo identificirali okoljske probleme. Zbralo se je kar 41 udeležencev, ki so v šestih skupinah razpravljali o aktualnih vprašanjih na temo okolja. Stanje okolja se je v zadnjih letih v celotni Šaleški dolini zelo izboljšalo, saj so bili sprejeti številni sanacijski načrti, ki so v veliki meri že realizirani.