O-STA

Mladi zmaji bodo ponovno spreminjali! - Dan za spremembe 2015

Ljubljana, 25. marec 2015 - Letošnjemu Dnevu za spremembe 2015, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije, se bo ponovno pridružili tudi Javni zavod Mladi zmaji - Center za kakovostno preživljanje prostega časa mladih. Dobrodelne akcije, katerih namen je povezovanje z lokalno skupnostjo in širjenje solidarnosti, bodo potekale v treh četrtnih mladinskih centrih zavoda, v soboto, 28. 3. 2015.

V Četrtnem mladinskem centru Bežigrad - Mladinc na Dan za spremembe začenjajo mesec solidarnosti z naslovom Bodi Solidaren3. V soboto, 28. 3. bodo podarjali cvetove in lepe misli. Akcija se bo nadaljevala cel april; vsak aprilski petek bodo lepšali življenje prebivalcem v lokalni skupnosti preko izdelave klopi, cvetličnih korit, pomoči pri nošnji vrečk iz trgovine ipd. Zaključek akcije bo zaznamoval solidarnostni tek.

V Četrtnem mladinskem centru Šiška (ČMC Šiška) bodo v sodelovanju s Centrom za socialno delo Ljubljana Šiška (CSD Šiška) pripravili že 3. tradicionalno dobrodelno akcijo z geslom Ker imam, drugemu dam!

Akcija bo potekala med 23. in 28. marcem 2015 z zaključni delom v soboto, 28. marca pred trgovino Mercator na Celovški 163. Tam bodo postavili stojnico in nagovarjali mimoidoče, da prispevajo k akciji po svojih močeh. Istočasno bo v ČMC Šiška potekal poseben program, ki bo udeležence seznanjal s prostovoljstvom in jih spodbujal k dobrim delom.

Glavni namen projekta je, da se posameznik odpove neki razvadi ali malenkosti, namesto tega pa se odloči za nakup nepokvarljive hrane, higienskih pripomočkov, čistil ali šolskih potrebščin. V sodelovanju z društvom Duh časa bo potekalo zbiranje in prenova stare računalniške opreme. Prenovljene računalnike in vse, kar bodo zbrali, bodo mladostniki in vsi sodelujoči predali CSD Šiška, ki bo pakete razdelil družinam v stiski.

Četrtni mladinski center Zalog v sodelovanju z mladimi, Osnovno šolo Zalog, Društvom Mule in Četrtno skupnostjo Polje, pripravlja skupnostno prostovoljsko delovno akcijo Mladi zmaj gre v zeleni raj. Z akcijo želijo Založane, predvsem pa otroke in mlade, opozoriti na majhna dejanja, ki imajo lahko velik učinek na kakovost bivanja v soseski in uporabo javnega prostora.

Cilj akcije je očistiti zelenico ob stavbi Knjižnice Zalog in jo pripraviti na nadaljnjo (upo)rabo ter mlade spodbuditi k skrbi za okolje, v katerem bivajo. V sklopu del bodo razmišljali o prihodnji ureditvi zelenice, ki utegne na dan akcije dobiti svoje ime. Prostovoljska akcija bo uvod v delavnice urejanja okolja, vrtnarstva in zdrave prehrane.

Zbor vseh zainteresiranih prostovoljcev bo v soboto, 28. marca 2015 ob 10. uri pred vhodom v stavbo Knjižnice Zalog na Zaloški 220. Dela bodo končana predvidoma najkasneje do 13. ure, po opravljenem delu pa sledi še zaslužena degustacija presnih tort. Vsa potrebna oprema - rokavice, lopate, vrtne škarje ipd. - bo zagotovljena, udeleženci potrebujejo le oblačila, ki se lahko umažejo.

V primeru dežja bo Zaloška akcija prestavljena na katerega od prihodnjih vikendov, o čemer bo javnost obveščena najkasneje v petek, 27. 3. do 19. ure, na spletni strani www.mladizmaji.si.

Za informacije o dogodkih in ostala morebitna vprašanja se obrnite na Majo Majcen, koordinatorko Četrtnega mladinskega centra Črnuče, od ponedeljka do petka, med 11. in 19. uro, na telefonsko številko: 051 659 029 ter na elektronski naslov info@mladizmaji.si ali maja.majcen@mladizmaji.si.

Pridružite se nam, veseli bomo vašega obiska!

Program Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih finančno omogoča ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana in ob delni finančni pomoči Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport - Urad RS za mladino.

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.