O-STA

Jože Urbanija in Susan Smith Nash na Besednih postajah

Na Besedni postaji ta teden dva dogodka:

- v sredo, 1. aprila 2015, ob 17.00 uri (Modra soba)

Jože Urbanija, Antonija, ostani v Komposteli! (Celjska Mohorjeva družba, 2014)

Jože Urbanija, teolog in bibliotekar, je poleg strokovnih in znanstvenih člankov objavil tudi več literarnih del, med drugim Utrinki (1996), Zgodbe Tomaža Slovenca (2001), Ljubiti in živeti (2010), Soldat Klemen (2011) in Vladati za vsako ceno (2012). V romanu Antonija, ostani v Komposteli! mu za okvir dogajanja služi znana romarska pot v Santiago de Compostela, s katere imamo Slovenci vrsto zapisov v različnih žanrih, dr. Urbanija pa jo je pred leti tudi sam prehodil. Knjiga je izšla v zbirki Slovenske večernice in večernice so bile edini slovenski popolnoma razviti literarni popularni žanr, za katerega pa se zadnja leta zdi, da izgineva. Mi bomo iskali posebnosti te knjige!

Z doc. dr. Jožetom Urbanijo se bo pogovarjal izr. prof. dr. Andrej Blatnik.- v četrtek, 2. aprila 2015, ob 18.00 uri (Modra soba)

Susan Smith Nash, Naključne misli (KUD Sodobnost International, 2015)

Dr. Susan Smith Nash je ameriška pesnica, prozaistka in esejistka. Na Univerzi v Oklahomi, kjer je doktorirala iz literarnih ved, je študirala geologijo, ekonomijo, angleško retoriko, književnost in prevajanje. Za svoja dela je prejela številne nagrade, dvakrat tudi nagrado Gertrude Stein za inovativno poezijo. Pri KUD Sodobnost International je v prevodu Maje Kraigher pravkar izšla njena zbirka esejev Naključne misli.

Avtorico bo uvodoma predstavil Evald Flisar, pogovor z njo pa bo vodila Simona Kopinšek.

Prijazno vabljeni!

Besedne postaje v sodelovanju s slovenskimi založbami in ob podpori Javne agencije za knjigo RS prireja

Knjigarna Filozofske fakultete UL, Aškerčeva 2, Ljubljana, tel. št. : 01/241 11 19, https://knjigarna.ff.uni-lj.si/ .

Tokratni Besedni postaji smo pripravili skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo in KUD Sodobnost International.