O-STA

Coty Inc. zaključil nakup kozmetične znamke Bourjois od CHANELA

New York in Pariz - Podjetji Coty Inc. (NYSE:COTY) in CHANEL sta sporočili, da je Coty zaključil nakup kozmetične znamke Bourjois od CHANELA v zameno za približno 15,43 milijona Cotyjevih delnic razreda A.

Kozmetični izdelki podjetja Bourjois so naprodaj na približno 23.000 prodajnih mestih v več kot 50 državah po svetu, pri čemer uživa status vodilne znamke na nekaterih izmed najbolj privlačnih trgov za ličila, kot so Zahodna Evropa, Bližnji Vzhod in Azija. Bourjois je leta 1863 ustanovil francoski igralec Joseph-Albert Ponsin, ki je razvil linijo ličil za svoje kolege in kolegice.

Napovedne izjave

Določene izjave v sporočilu za javnost so napovedne izjave. Napovedne izjave odražajo Cotyjeve trenutne poglede na zaključek prevzema Bourjoisa. Tovrstne napovedne izjave razpoznamo po izrazih, kot so "priložnost", "potencial", "bi lahko", "namerava", "bo", "bi" in podobnih besedah in izrazih. Dejanski rezultati se lahko občutno razlikujejo od napovedanih zaradi tveganj in negotovosti, vključno z zmotnimi ocenami transakcije, težavami pri integraciji kozmetične znamke Bourjois v Copy in drugimi težavami pri zagotavljanju pričakovanih koristi transakcije. Več informacij o potencialnih tveganjih in negotovostih, ki bi lahko vplivale na poslovanje Cotyja in njegove poslovne rezultate najdete v razdelku "Dejavniki tveganja" in "Razprava in analiza uprave o finančnem stanju in poslovnih rezultatih" v Cotyjevem letnem poročilu na obrazcu10-K za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2014, in drugih periodičnih poročilih, ki jih je ali jih bo podjetje Coty predložilo ameriški Komisiji za trg vrednostnih papirjev in borzo (Securities and Exchange Commission - SEC). Coty ne prevzema odgovornosti za posodabljanje napovednih izjav v tem sporočilu ali kjerkoli drugje.

O podjetju Coty Inc.

Coty je vodilno podjetje na področju lepotne kozmetike z neto prihodki $4,6 milijarde za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2014. Coty je bil ustanovljen leta 1904 izključno kot kozmetično podjetje, katerega portfelj znanih dišav, ličil ter izdelkov za nego kože in telesa je naprodaj v več kot 130 državah in teritorijih. Cotyjeva ponudba izdelkov vključuje svetovno znane znamke, kot so Adidas, Calvin Klein, Chloé, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel in Sally Hansen.

O podjetju Bourjois

Lepota s francoskim naglasom od leta 1863! To je moto Bourjoisa, francoskega podjetja, ki deluje v več kot 50 državah. Znamka že več kot 150 let zastopa izvirne, ustvarjalne in zabavne izdelke, ki prinašajo pariško eleganco vsem ženskam po svetu.


Kontakt

COTY
Odnosi z vlagatelji
Kevin Monaco, 212-389-6815

ali

mediji
Jessica Baltera, 212-389-7584

ali

CHANEL

mediji
Kathrin Schurrer, kathrin.schurrer@chanel-corp.com

Vir: Coty Inc.

Izvirno sporočilo za javnost je na voljo na:://www.businesswire.com/news/home/20150401006218/en