O-STA

Coty Inc. imenoval Elia Leonija Scetija za izvršnega direktorja

Izkušeni globalni voditelj v potrošniški kategoriji bo prevzel vlogo glavnega izvršnega direktorja

Bart Becht bo ostal predsednik

NEW YORK - Coty Inc. je sporočil, da se bo podjetju kot izvršni direktor pridružil Elio Leoni Sceti, izkušen menedžer na področju blaga široke potrošnje. Bart Becht, trenutni začasni izvršni direktor in predsednik, bo po zamenjavi ostal predsednik.

Leoni Sceti se je izkazal pri oblikovanju in izvrševanju korporativnih strategij, s katerimi je gradil globalne blagovne znamke in dosegal dobre finančne rezultate v na potrošnike osredotočenih podjetjih, vse od EMI Music do Iglo Group, kjer je trenutno izvršni direktor. Pri Iglo Group, vodilni evropski družbi za zamrznjeno hrano, je v tesnem sodelovanju s sodelavci preko strategije "Boljše obedovanje skupaj" uspešno preobrazil modele rasti in investicij podjetja in obrnil trende padanja tržnih deležev za glavne znamke družbe Birds Eye, Iglo in Findus. Iglo je pod njegovim vodstvom prevzel vodilno vlogo pri za sektor prelomnem programu korporativne družbene odgovornosti, osredotočenem na koristnost zamrzovanja za zmanjšanje količin živilskih odpadkov.

Kot izvršni direktor EMI Music je združil svojo strast za grajenje blagovnih potrošniških znamk in medije z naklonjenostjo glasbene industrije do kreativnih talentov in družbo po prejšnjih padcih uspešno vrnil na pot rasti prihodkov in profitnih marž. Vodil je transformacijo EMI-ja iz klasične glasbene založbe v na potrošnike usmerjeno glasbeno podjetje, pripomogel h globalnemu uspehu uveljavljenih in novih ustvarjalcev, kot so Coldplay, Katy Perry in David Guetta, in zagotovil globalni domet za kataloške mojstrovine, kot je digitalno prenovljena kompletna zbirka Beatlesov. Leoni Sceti je delal tudi za P&G in za tem 16 let v različnih tržnih in vodilnih vlogah pri družbi Reckitt Benckiser, kjer je imel pod nadzorom severnoameriško, evropsko in globalno področje in dosledno prekašal konkurenco tako pri prihodkih kot rasti dobička.

"Izjemno zadovoljni smo, da lahko izrazimo dobrodošlico Eliu na vodilnem položaju v Cotyju," je povedal Becht. "Eliove izdatne izkušnje in dokazani uspehi pri grajenju uspešnih globalnih znamk bodo izjemna pridobitev za Coty, ki še naprej izboljšuje svoj položaj v svetovni kozmetični industriji. Elia poklicno poznam že leta, vse od najinih skupnih dni pri RB, in trdno verjamem, da je pravi za naslednjo fazo razvoja Coty."

"Počaščen sem in navdušen, da se Cotyju pridružujem na tej prelomni točki v razvoju podjetja," je povedal Leoni Sceti. "Coty združuje mojo ljubezen do grajenja globalnih znamk s strastjo za inovacije in izvrstnimi izdelki, ki se s potrošniki povezujejo na čustveni ravni. Mislim, da obstaja izjemna priložnost za grajenje na Cotyjevi priznani, vodilni globalni platformi in veselim se dela z vsemi zaposlenimi v podjetju, s katerimi bomo gradili na izjemni zbirki Cotyjevih globalnih znamk in kozmetičnih platform."

"Navdušen sem tudi, da bom spet delal z Bartom kot svojim predsednikom v Cotyju. Imam ogromno spoštovanja do Bartove vizije in vodenja in se veselim sodelovanja z njim. Zelo se veselim tega, da bom Coty popeljal do novih višin."

Leoni Sceti, ki bo uradno začel 1. julija 2015, bo kot izvršni direktor Cotyja odgovoren za nadzor rasti portfelja vodilnih znamk podjetja v kategorijah dišav, barvne kozmetike in nege kože in telesa. Njegovo znanje na področju učinkovitega upravljanja več globalnih podjetij iz različnih sektorjev bo pomembna pridobitev za Coty, čigar vodilne znamke se trenutno prodajajo v več kot 130 državah in teritorijih.

49-letni Leoni Sceti je trenutno neodvisni član upravnega odbora Anheuser-Busch InBev in bo ostal neizvršni član uprave pri Iglo Group. Služi kor predsednik pri Beamly, TV platformi za družabne stike in odkrivanje vsebin, in kot predsednik pri investicijski in svetovalni družbi LSG Holdings.

Leoni Sceti je prav tako svetovalec pri One Young World, globalnem forumu za prihodnje voditelje iz več kot 160 držav.

O podjetju Coty Inc.

Coty je vodilno podjetje na področju lepotne kozmetike z neto prihodki $4,6 milijarde za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2014. Coty je bil ustanovljen v Parizu leta 1904 izključno kot kozmetično podjetje, katerega portfelj znanih dišav, ličil ter izdelkov za nego kože in telesa je naprodaj v več kot 130 državah in teritorijih. Cotyjeva ponudba izdelkov vključuje svetovno znane znamke kot so adidas, Calvin Klein, Chloé, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel in Sally Hansen.

Kontakt

Stiki z vlagatelji

Kevin Monaco, 212-389-6815

podpredsednik, finance in stiki z vlagatelji

ali

mediji

Jessica Baltera, 212-389-7584

podpredsednica, komunikacije

Vir: Coty Inc.

To obvestilo za javnost je v izvirniku na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20150420005711/en