O-STA

V igri Eurojackpot je v skladu za glavni dobitek rekordni znesek - 62 milijonov evrov

Ljubljana, 24. april 2015

Danes zvečer žrebamo rekordni Jackpot: v skladu je 62 milijonov evrov.

Najvišji Jackpot 61,2 milijona evrov

Najvišji izplačan Jackpot doslej je vreden 61,2 milijona evrov. Septembra lani ga je prejel igralec, ki je listek vplačal na Finskem. Na drugem mestu je Jackpot, vreden 58,7 milijonov evrov (Nemčija), tretji je Jackpot, vreden 57,3 milijone evrov (Finska), sledi Jackpot,vreden 49,7 milijonov evrov (Danska) in Jackpot, vreden 46,1 milijon evrov (Nemčija).

V treh letih 21 Jackpotov

Igro Eurojackpot prirejamo od marca 2012 in glavni dobitek Jackpot je bil doslej vplačan 21 krat: devetkrat v Nemčiji, petkrat na Finskem, dvakrat v Sloveniji in na Danskem, po enkrat pa na Hrvaškem, v Italiji in na Norveškem.

V Sloveniji dva Jackpota

Dvakrat doslej je bil Jackpot vplačan v Sloveniji: 28,2 milijona evrov vreden Jackpot je maja lani prejel igralec, ki je listek vplačal v Žalcu, 21 milijonov evrov vreden Jackpot pa decembra 2013 igralec, ki je listek vplačal v Grosuplju. Slovenija je tako za Nemčijo in Finsko skupaj z Dansko na tretjem mestu lestvice držav po številu dobitkov Jackpot.

31 prirediteljev iz 16 držav

Igro Eurojackpot prireja 31 prirediteljev iz 16 držav. Igra je na voljo 265 milijonom prebivalcev.

Žrebanja vsak petek

Žrebanja potekajo v Helsinkih na Finskem vsak petek zvečer, prenos lahko spremljate ob 23. uri na POP TV. Vplačila so možna do petka do 18. ure.

LOTERIJA SLOVENIJE,