O-STA

Novi strežnik NAS Synology RackStation RS815 - Majhnih mer in nadgradljiv. Optimalne zmogljivosti za mala in srednja podjetja.

Ljubljana, 4. maj 2015-Synology je predstavil novi RackStation RS815, skalabilen strežnik NAS, višine 1U in s štirimi režami za diske, ki je namenjen vgradnji v komunikacijske omare. Še posebej je namenjen podjetjem, ki imajo težave s pomanjkanjem prostora, obenem pa želijo učinkovito in varno hraniti svoje podatke in jih deliti med uporabniki.

"Vse več manjših podjetij potrebuje kompaktne strežnike, s katerimi je mogoče opraviti različna zahtevna opravila," je izjavil Jonathan Wang, produktni vodja pri Synology Inc. in dodal: "z RS815 želimo pokazati, kako je mogoče enako učinkovito in z enakimi lastnostmi ponuditi trgu napravo zelo majhnih mer."

RS815 odlikuje plitvo, dobrih 30 cm veliko ohišje, 37% krajše od predhodnika, ki je primerno za namestitev v običajno poslovno okolje pa tudi v manjše strežniške sobe. Poganja ga 1,33 GHz dvojedrni procesor s koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico in 1 GB spomina. Zato je zmožen večopravilnosti, ki jo pričakujejo uporabniki od večfunkcijskih strežnikov s polnim naborom lastnosti. Dva gigabitna mrežna vhoda podpirata nadomestni način delovanja in funkcijo Link Aggregation in tako zagotavljata hitrosti branja in zapisovanja, ki presegajo 216 MB/s in 121 MB/s.

RS815 poganja DiskStation Manager (DSM), najbolj napreden in inovativen operacijski sistem za strežnike NAS. S širokim naborom aplikacij, od varnostnega kopiranja do upravljanja omrežja, je RS815 primeren za zagotavljanje vseh osnovnih poslovnih storitev in omogoča lažje in bolj produktivno delo. Po potrebi je možno strežnik nadgraditi z razširitveno enoto RX415 z do 8 dodatnimi diski in na ta način omogočiti, da delo s podatki ne bo ovira pri razvoju in rasti podjetja.

Synology je bil dve leti zapored (2013 in 2014) izbran za zmagovalca na natečaju "PC Mag Business Choice Award winner", na katerem je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupno vrednostjo in verjetnostjo, da bi ga uporabnik priporočil.

Za več informacij obiščite https://www.synology.com/products/RS815.