O-STA

SNG Opera in balet Ljubljana z Labodjim jezerom gostuje v tržaškem gledališču

Spoštovani novinarji in ostali predstavniki medijev!

Osrednja kulturna institucija SNG Opera in balet Ljubljana v prihodnjih dneh gostuje v gledališču Verdi v Trstu s klasično baletno predstavo Labodje jezero P. I. Čajkovskega. V priljubljenem tržaškem gledališču bo to edina baletna predstava v sezoni 2014/2015, ki je namenjena tudi tržaškim abonentom, za ljubljanski baletni ansambel pa je gostovanje na odru gledališča Verdi posebna izkušnja.

Ob tej priložnosti vam v priponki posredujemo sporočilo za takojšnjo objavo.

Lepo vas pozdravlja umetniška ekipa ljubljanskega SNG Opera in balet

***********************

SNG Opera in balet Ljubljana gostuje v gledališču Verdi v Trstu

SNG Opera in balet Ljubljana bo s svojo uspešnico Labodje jezero gostovalo v tržaškem glasbenem gledališču Verdi. Gledališče Verdi domuje v veličastni stavbi iz leta 1801 blizu Velikega trga (Piazza Unità) in ima bogato glasbeno zgodovino, v kateri pa so slovenski umetniki od nekdaj redko sodelovali.

To tradicijo bo prekinila ljubljanska Opera, ki bo s predstavo Labodje jezero Pjotra Iljiča Čajkovskega v koreografiji Američanke Lynne Charles gostovala v gledališču Verdi v tednu od 7. do 14. maja. V tem času bodo plesalci baletnega zbora in solisti SNG Opera in balet Ljubljana v dvorani, ki sprejme preko tisoč gledalcev, odigrali šest predstav, Labodje jezero pa so Tržačani vključili tudi v abonmajski spored gledališča.

Labodje jezero je namreč edina baletna predstava v tržaškem Verdiju v sezoni 2014/15! Uspeh slovenskega in ljubljanskega baleta je še toliko večji, ker so slovenski umetniki v tem gledališču zares redki gostje, ljubljanski balet se bo polnim tržaškim dvoranam predstavil izključno s svojim ansamblom, orkester Teatra Verdi pa bo vodila slovenska dirigentka Živa Ploj Peršuh.

Umetniška ekipa SNG Opera in balet Ljubljana