O-STA

Cornèr Bank Ltd. napoveduje prevzem podjetij Diners Club Italia in Dinit od družbe Discover Financial Services

Diners Club International Ltd., podružnica družbe Discover Financial Services, in Cornèr Bank LTD sta dosegla dogovor, da Cornèr Bank od družbe Discover Financial Services prevzame podjetji Diners Club Italia S.r.l. in Dinit d.o.o. Prevzem morajo odobriti ustrezni nadzorni organi, pričakuje pa se, da bo končan do konca leta 2015.

Diners Club Italia S.r.l. je nosilec licence podjetja Diners Club International za Italijo, San Marino in Vatikan, Dinit d.o.o. pa slovenski procesor za transakcije s karticami Diners Club.

Cornèr Bank je neodvisna švicarska zasebna banka, ki zagotavlja različne tradicionalne bančne storitve. Specializirana je v sektorju kreditiranja in zasebnega bančništva in vodilna švicarska banka na področju kartičnega poslovanja.

"Vse od lanskega leta Cornèr Bank in Diners Club intenzivneje sodelujeta," je povedal Eduardo Tobon, predsednik podjetja Diners Club International. "Prepričani smo, da bo banka Cornèr Bank kot ena od največjih izdajateljic plačilnih kartic na švicarskem trgu še naprej zagotavljala inovacije za Diners Club ter širila blagovno znamko in poslovanje v Italiji."

Kartica Diners Club je globalno priznan produkt, ki ga sprejmejo v več kot 185 državah, na milijonih prodajnih mest ter na več kot milijon bankomatih in lokacijah s terminali za izplačilo gotovine.

"Diners Club in Cornèr Bank sta inovativni podjetji na področju poslovanja s karticami," je povedal Paolo Cornaro, glavni izvršni direktor pri Cornèr Bank. "Veseli nas, da bomo nadaljevali delo, ki ga je Diners Club zgradil v Italiji in je blizu naši evropski strategiji širitve."

Banki Cornèr Bank je kot finančni svetovalec pomagalo podjetje Vitale&Co, kot pravni svetovalec pa Studio Santa Maria.

O podjetju Diners Club International Ltd.

Lastnik podjetja Diners Club International je družba Discover Financial Services (NYSE:DFS), podjetje za neposredne bančne in plačilne storitve z eno od najbolj prepoznavnih blagovnih znamk med ameriškimi finančnimi storitvami. Podjetje Diners Club International, ki je bilo ustanovljeno leta 1950, je postalo prvi ponudnik večnamenskih plačilnih kartic na svetu. Pri potrošnikih in podjetjih je sprožilo pravo finančno revolucijo v načinu njihovega plačevanja izdelkov in storitev. Danes je Diners Club globalno priznana blagovna znamka, ki služi potrebam plačevanja izbranih in bogatejših potrošnikov. Zagotavlja jim tudi dostop do več kot 550 letaliških salonov po vsem svetu, korporacijam in lastnikom malih podjetij pa celotno paleto rešitev za upravljanje stroškov. Kartico Diners Club sprejmejo v več kot 185 državah, na milijonih trgovskih lokacij ter na več kot milijon bankomatih in lokacijah s terminalom za izplačilo gotovine. Kot sestavni del omrežja Discover Global Network je kartica Diners Club edinstven pripomoček, ki služi svojim imetnikom po vsem svetu. Za več informacij obiščite www.dinersclub.com.

O družbi Discover

Discover Financial Services (NYSE: DFS) je podjetje za neposredne bančne in plačilne storitve z eno od najbolj prepoznavnih blagovnih znamk med ameriškimi finančnimi storitvami. Od svoje ustanovitve leta 1986 je podjetje postalo eden največjih izdajateljev kartic v ZDA. Podjetje izdaja kartico Discover, ki je pionir denarnih povračil v Ameriki, ter v neposrednem bančnem poslovanju ponuja zasebna študentska posojila, osebna posojila, stanovanjska posojila, tekoče in varčevalne račune, depozitne certifikate in račune denarnega trga. Vzdržuje omrežje Discover Network z milijoni prodajnih mest in lokacij s terminalom za izplačilo gotovine; PULSE, eno od vodilnih omrežij bankomatov/debetnih omrežij; in Diners Club International, globalno plačilno omrežje, ki ga sprejemajo v več kot 185 državah. Za več informacij obiščite www.discover.com/company.

O banki Cornèr Bank Ltd.

Cornèr Bank je zasebna in neodvisna švicarska bančna ustanova, ki je bila ustanovljena leta 1952 v Luganu v Švici. Leta 1975 je bila prva banka v Švici, ki je na trg poslala kreditno kartico Visa. S svojo inovativnostjo je pomembno prispevala k oblikovanju švicarskega trga za poslovanje s kreditnimi karticami. Leta 1998 je banka Cornèr Bank/ v svoj portfolio dodala še kartico MasterCard. Leta 2014 je banka Cornèr Bank dobila izključno licenco za izdajo kartic Diners Club v Švici in Luksemburgu. Cornèrcard ponuja široko paleto kreditnih in predplačniških kartic, ki temeljijo na najnovejših tehnologijah. Danes velja tudi za enega od pionirjev na področju internetnega poslovanja. Cornèr Bank je bila ena od prvih evropskih bančnih ustanov, ki je uvedla standarde varnega spletnega plačevanja ter še vedno razvija svoje storitve na področju spletnega plačevanja in mobilnega poslovanja.

Fotografije/multimedijska galerija na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51096141&lang=en

Stiki za medije:

Abbe Kalina Anna Russo

Discover/Diners Club Vodja korporativnega komuniciranja pri Cornèr Bank

+1-224-405-5175 +41918005354

abbekalina@discover.com anna.russo@corner.ch