O-STA

Frontera Resources Corporation obeležuje zgodovinsko prvo obletnico proizvodnje plina v Gruziji

5. maja, 2015 10:34 UTC

HOUSTON - (BUSINESS WIRE) - Frontera Resources Corporation (AIM: FRR), neodvisna mednarodna družba za raziskovanje in proizvodnjo nafte in plina, danes sporoča, da je dosegla prelomnico na področju črpanja plina v Gruziji.

Frontera je aprila lani zagnala proizvodnjo plina v plinskem kompleksu Mtsare Kevi v okrožju Sagarejo v vzhodni Gruziji (pogodbeno območje Blok 12) in je tako zdaj uspešno zaključila eno leto te dejavnosti.

V preteklem letu je razvoj štirinajstkilometrskega sistema naprav za črpanje in predelavo plina ter plinovodov dosegel vrhunec z zagonom črpanja plina na osnovi vrtalne dejavnosti družbe. Z nepretrgano prodajo plina s tega območja je bil na gruzijski nacionalni trg prvič in brez prekinitev plasiran naravni plin domače proizvodnje. To skupaj z obsežnimi tehničnimi analizami, povezanimi s plinskim kompleksom Mtsare Khevi, predstavlja novo zgodovinsko poglavje pri gruzijski energetski neodvisnosti.

Junija se bo začel program osmih plinskih vrtin, načrtovanih za preostanek letošnjega leta. Poleg tega je v teku program osemnajstih vrtin za dostop do plina na obsežnih še neperforiranih področjih. Te aktivnosti in potekajoča širitev obstoječih predelovalnih zmogljivosti naj bi dnevno proizvodnjo plina do konca leta povečale na okrog 198.000 kubičnih metrov. To bo še naprej zagotavljalo povečanje prihodkov na tem območju in pospeševalo tehnične študije, povezane s plinskim kompleksom Mtsare Khevi.

Frontera je pred kratkim predstavila izsledke poročila neodvisne svetovalne družbe z Nizozemske Sewell & Associates, ki potrjujejo, da je na območju plinskega kompleksa Mtsare Khevi in kompleksa Taribani skupno predvidenih 365 milijard kubičnih metrov rezerv naravnega plina, od tega kar 266 milijard kubičnih metrov rezerv, za katere se predvideva, da jih je moč črpati.

Steve C. Nicandros, predsednik in izvršni direktor, je ob tem dejal:

"Prva obletnica našega črpanja plina v Gruziji je pomemben mejnik v našem poslovanju kot tudi v zgodovinskem pohodu države k energetski neodvisnosti. Z vidika trenutnega povpraševanja po plinu v Gruziji je naše obsežno tehnično delo v vzhodni Gruziji pokazalo na znatne velike plina, ki Gruziji lahko zagotovijo plin za več kot 150 let. In glede na to, da je Gruzija locirana tik ob vzhodnoevropskih trgih, bo ta velik vir zagotovo predstavljal tudi temelj za pospešen razvoj domačega gospodarstva v času, ko skuša država pospešiti gospodarsko rast ter se hitro približuje Evropski uniji in drugim trgom v regiji."

Kontakt
Vprašanja:
Frontera Resources Corporation
Liz Williamson
podpredsednica, zadolžena za odnose z investitorji in korporativno komuniciranje
(713) 585-3216
lwilliamson@fronteraresources.com
ali
pooblaščeni svetovalec:
Cairn Financial Advisers LLP
Jo Turner/Avi Robinson
+44 (0) 20 7148 7900
ali
Finančni PR:
Buchanan
Helen Chan
+44 (0) 20 7466 5000
helenc@buchanan.uk.com

Vir: Frontera Resources Corporation

originalno sporočilo lahko preberete na:
http://www.businesswire.com/news/home/20150505005601/en