O-STA

Majski ŠiškaFreestyle - Aktivnosti urbane kulture za mlade

Ljubljana, 11. 5. 2015 - V torek, 12. 5. 2015, se bo pred CUK Kino Šiška odvil četrti iz sklopa petih aktivnosti urbane kulture za mlade Šiška Freestyle. Šiška Freestyle je niz brezplačnih delavnic in dogodkov, skozi katere mladi spoznavajo in predstavljajo urbano kulturo, tokratni dogodek pa bo obarvan kolesarsko. Šiška Freestyle poteka v organizaciji Četrtnega mladinskega centra Šiška (Javni zavod Mladi zmaji), v sodelovanju s CUK Kino Šiška in ŠC Urban Roof, enkrat mesečno, od februarja do maja, z veličastnim zaključkom v juniju.

Mladi umetniki urbane kulture in ubranih športov iz ŠC Urban Roof in Kolesarski kolektiv Pici Bici bodo na ploščadi pred CUK Kino Šiška med 16. in 18. uro predstavili BMX in "Pimp My Bike" delavnico, kjer bodo udeležence seznanili z vso sladkostjo in grenkobo koles.

Kolesarski kolektiv Pici Bici bo pokazal, da se lahko z malo tehničnega znanja in osnovnim orodjem skoraj vsak predelave loti sam. Udeležence pozivamo, da se pripeljejo s kolesom, ki ga želijo obnoviti, saj bodo tako lahko ponudili predloge za lastno unikatno kolo.

Na BMX delavnici bodo udeleženci pod vodstvom BMX učiteljev iz ŠC Urban Roof spoznali osnovna pravila vožnje BMX kolesa, se seznanili z osnovnimi triki in poskusili različne vragolije, ki jih s kolesom lahko počnemo. Super bo!

Za glasbeno podlago bo skrbel DJ, vsi obiskovalci pa si bodo lahko za spomin izdelali značko po svoji zamisli.

Dogajanje bo zabeleženo z videom in fotografijami, zato vabljeni, da se preizkusite tudi v vlogi režiserja, snemalca ali fotografa.

Na dogodek vabljeni vsi, ki želite deliti svoje ideje, ustvarjati ali le preživeti čas v sproščenem vzdušju. Dogodek bo potekal v vsakem vremenu.

Vstop je prost!

Za več informacij o dogodku in ostala morebitna vprašanja se obrnite na Matejo Maver, koordinatorko Četrtnega mladinskega centra Šiška, na tel. številki 051 659 028, od ponedeljka do petka, med 11. in 19. uro, ali na e - naslov: cmc.siska@mladizmaji.si.

Program Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih finančno omogoča ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana in ob delni finančni podpori MDDSZEM in URSM MIZŠ. Izvedba tega projekta je sofinancirana tudi s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.