O-STA

Razstava mozaik daril 2003

V sredo 16. aprila 2003 ob 17. uri je v galeriji Graščine Duplje v Spodnjih Dupljah na Gorenjskem potekala svečana otvoritev razstave poslovnih in osebnih daril in embalaže za vse priložnosti. Organizator razstave je podjetje Pelar Bandelj d.n.o. Duplje v sodelovanju s podjetjema Eti Svit d.o.o. Kamnik in Inženiring Plus d.o.o. Ljubljana.

Gre za zelo posebno, tako rekoč edinstveno razstavo pri nas, tako zaradi vsebine kot ambienta, v katerega je umeščena. Ni šlo zgolj za promocijo, temveč za pravi kulturni dogodek, za dokaz, kako je obujanje tradicije lahko del uspešne tržne strategije podjetja. Organizatorji so pokazali novo pot promocije poslovnih daril, v ustvarjalnem in kulturnem smislu edinstveno pri nas. Vsebina razstave je bila predstavljena v obliki pestrega kulturnega programa, zato množični obisk na otvoritvenem večeru nikakor ni presenetil. Ob zvokih srednjeveške glasbe, starinskih oblačilih in plesnih gibih tedanjega časa je bilo videti, kot da bi se vrnili za nekaj stoletij v preteklost. Razstava je postavljena v čudovito okolje, v lepo obnovljeno Graščino, o kateri je govoril že Valvasor.

Domačini otvoritvenega večera so bili vitezi Zgornje Gorenjske, ki so izvedli plesni nastop in odprli šampanjsko steklenico z mečem. Glasbenika Klarisa Jovanovič in Veno Dolenc, ki sicer izvajata ljudsko in avtorsko glasbo, še posebej ljuba pa jima je slovenska pesem, sta z imenitnimi interpretacijami pričarala duh različnih preteklih obdobij.

Tistim obiskovalcem, ki niso pozabili s seboj prinesti v povabilu priloženo vrečko, so nasuli sveže mleto polnozrnato moko iz domače stare pšenice, pire. Na stojnicah so bila predstavljena podjetja: Eti Svit d.o.o. Kamnik (dekorativna in uporabna keramika), Pekarna Lapajne Mirko s.p. (pekarna dobrega kruha in piškotov), Kmetija Potočnik Brezje (ekološka kmetija), inovator Pavel Marajnovič (prikaz mletja pire, stare pšenice) in Vinska klet Krško.

Če si želite razstavo ogledati v ambientu stare Graščine, pohitite, saj bo razstava odprta do 26. aprila 2003. Ogledi so možni od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, oziroma po predhodni najavi.