O-STA

Dirigent Marko Vatovec bo s Slovenskim komornim zborom zaključil Vokalni abonma Slovenske filharmonije v letošnji sezoni

Spoštovani,

vljudno vabljeni na osmi koncert Vokalnega abonmaja Slovenske filharmonije,
ki bo v nedeljo 24. maja 2015 ob 19. uri
v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

Slovenski komorni zbor
dirigent Marko Vatovec


Slovenski komorni zbor
se bo na zadnjem koncertu Vokalnega abonmaja v letošnji sezoni pod taktirko dirigenta Marka Vatovca predstavil z izborom del dveh čeških in treh slovenskih zborovskih skladateljev 20. stoletja. Ebnovim uglasbitvam moralističnih in razmišljujočih besedil bibličnega Pridigarja v Besedah modrosti sledi Martinůjeva skladba Mikeš s planine, v kateri je skladatelj uglasbil verze znanega pesnika Miloslava Bureša. Drugi del koncerta prinaša duhovite in slikovite zborovske pesmi Pavla Šivica, lirične ženske zbore Marijana Lipovška ter značajsko raznolike in občutene uglasbitve Treh pesmi iz ciganske poezije skladatelja Sama Vremšaka.

Dirigent Marko Vatovec je študiral na Oddelku za glasbeni pouk in zborovodstvo Pedagoške akademije v Ljubljani. Po opravljeni diplomi je študij nadaljeval na Oddelku za glasbeno pedagogiko Akademije za glasbo v Ljubljani ter diplomiral pod mentorstvom dr. Mirka Cudermana, nato pa še v razredu Antona Nanuta na Oddelku za dirigiranje. Že v času študija se je izpopolnjeval na različnih mojstrskih tečajih, med drugim na Dunaju, v Milanu in Namurju pri dirigentih, kot so Eric Ericson, Frieder Bernius in Julius Kalmar.


Vljudno vabljeni tudi na pogovor o sporedu, skladateljih in izvajalcih, ki bo uro pred koncertom v Dvorani Slavka Osterca v Slovenski filharmoniji.


Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800
www.filharmonija.si, info@filharmonija.si


Prodaja vstopnic:
uro pred koncertom pri blagajni Slovenske filharmonije


Rezervacija vstopnic:
T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si